Vlaams Belang voelt zich "ongewenste gast" bij VRT. Foto VRT.

Vlaams Belang voelt zich "ongewenste gast" bij VRT. Foto VRT.

Uncategorized

Vlaams Belang komt met nieuwe cijfers: “Wij zijn ongewenste gast bij VRT”

/

Vlaams Belang voelt zich ondervertegenwoordigd op de openbare oproep VRT en komt nu met cijfers om die bewering te staven. “Deze aanhoudende marginalisering van de Vlaams Belang-stem is niet alleen onaanvaardbaar, ze druist lijnrecht in tegen de wet”, klinkt het.

In ontspanningsprogramma’s op VRT maakte Vlaams Belang minder dan 1% van de politieke gasten uit, dat bleek eerder al uit cijfers die VRT vrijgaf. De openbare omriep weigert echter om diezelfde transparantie te bieden voor duidingsprogramma’s zoals Terzake of De Ochtend, daarom deed Vlaams Belang nu zelf onderzoek naar de politieke gasten in die programma’s.

Uit dat onderzoek zou blijken dat Vlaams Belang inderdaad ernstig ondervertegenwoordigd is op VRT. “Hoewel het Vlaams Belang bijna 1 op 5 kiezers telt en al ruim een jaar met stip op één staat in de peilingen, krijgt de partij daarvan slechts een fractie aan spreektijd. In Terzake gaat het om een aandeel van 5,8%, in De Zevende Dag 4,4% en in het Radio 1-programma De Ochtend amper 3,1%. Alles opgeteld krijgt de partij slechts 4,8% van de totale politieke ‘airplay’.”

Volgens parlementslid Klaas Slootmans, die het rapport opstelde, gaat VRT hiermee zelfs haar wettelijk boekje te buiten. “Deze aanhoudende marginalisering van de Vlaams Belang-stem is niet alleen onaanvaardbaar, ze druist lijnrecht in tegen de wet”, klinkt het. “Het Mediadecreet verbiedt immers expliciet discriminatie op basis van ideologie. Deze cijfers bewijzen echter dat de VRT hier meester in is. Vlaams Belangers betalen nochtans ook voor de VRT.” 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




8 gedachten over “Vlaams Belang komt met nieuwe cijfers: “Wij zijn ongewenste gast bij VRT””

  1. Hoog tijd dat daar verandering in komt. En als vertegenwoordigers van het Vlaams Belang dan al eens hun zeg mogen komen doen worden ze nog meestal in een verdedigende rol geduwd en krijgen ze dikwijls niet de kans om hun betoog af te maken. Niettegenstaande het Vlaams Belang volgens de peilingen de grootste partij is wordt zelden naar de mening van die partij gevraagd over belangrijke maatschappelijke onderwerpen. Het kleinste kind kan zien dat de V.R.T. er alles aan doet om het Vlaams Belang zoveel mogelijk monddood te maken en in een slecht daglicht te plaatsen. Hoe lang nog zal die partij dat blijven dulden?

  2. Subsidies afschaffen!!!
    Te beginnen met die aan de politieke partijen, de kranten en aan de linkse cultuursector!!!
    Dat ze zelf hun boontjes doppen!!

    En…..El Kaouakibi’tje IN DE BAK!!!!!

  3. Ik heb me altijd al afgevraagd wat juist bedoeld wordt met “het beheerscontract van de VRT”…. Wat moet er beheerd worden of moet dat BEHEERST zijn misschien? Als u op de radio in een rechtstreekse uitzending een vraag wil stellen moet u die OP VOORHAND BEKEND MAKEN. De reden die zij daarvoor opgeven is dat “er meerdere mensen uitgenodigd worden, en de VRT wil vermijden dat dezelfde vraag twee keer gesteld zou worden”…. De vragen van het publiek worden altijd doorgespeeld naar de politici, om te vermijden dat ze in verlegenheid zouden kunnen gebracht worden. Ik heb het ooit gepresteerd een TOTAAL ANDERE VRAAG TE STELLEN dan deze die ik had opgegeven. Ze hadden me daar met hun blikken kunnen doodbliksemen, de vier politici die tegenover mij zaten. En gaven me een antwoord totaal NAAST DE KWESTIE. Ik ben daarna nooit meer uitgenodigd geweest…. Wat een toeval toch weer….

  4. Hoe zit het eigenlijk met die gevangenis in Marokko, deze werd toch gebouwd met subsidie vanuit België.
    Behoudens dat ik mij vergis, was de bedoeling toch dat onze Marokkaanse vrienden met een gevangenisstraf ginder hun straf konden uitzitten, zodanig dat wij geen halal eten moesten voorzien in onze luxeverblijven van het ministerie van justitie. Misschien een vraagje waard in de kamer? Was er ook een vrouwenafdeling voor OVLD gebuisden.
    Neem voor mijn part mooie Gwendo en mals Bartje ook maar mee.

  5. Actie is duidelijk vereist. In de eerste plaats dient de vertegenwoordiger van VB in de raad van beheer hierover vragen te stellen. Verder dient de bevoegde minister, Dalle, hierover geïnterpelleerd te worden. En verder moeten zoveel mogelijk mensen klacht neerleggen bij de ombudsman van de V(?)RT.

Plaats een reactie

Delen