Wordt u de valentijnsdate van Conner Rousseau?

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. Photo News

Uncategorized

Vlaams Belang na confrontatie tussen rivaliserende bendes in Luik: “Criminele vreemdelingen uitzetten”

Anton Schelfaut

In navolging van de dodelijke confrontatie tussen rivaliserende bendes in Luik pleit het Vlaams Belang voor een zero-tolerantiebeleid. “De regering staat erbij en kijkt ernaar. Voor het Vlaams Belang is het al lang duidelijk wat moet gebeuren. Criminele vreemdelingen moeten buiten”, aldus Kamerlid Ortwin Depoortere (VB).

In Luik, in de wijk Droixhe, kwam het vrijdagmiddag tot een zware confrontatie tussen rivaliserende Tsjetsjeense en Koerdische bendes. Daarbij vielen één dode en twee gewonden. De politie arresteerde 28 personen. Bij de confrontatie werden ook oorlogswapens ingezet.

“De stad Luik heeft haar bijnaam van ‘vurige stede’ weer alle eer aan gedaan”, zegt Ortwin Depoortere. “Vorige maand was er nog de Black Lives Matter-plundertocht waarbij 36 politiemensen gewond werden en er negen daarvan naar het hospitaal moesten. En gisteren vormden de straten van de Luikse voorstad Bressoux een waar oorlogsgebied.”

Zero-tolerantiebeleid

“Maar al werd er geschoten om net als BLM genomineerd te worden voor de Nobelprijs van de Vrede, voor het Vlaams Belang doet dit er niet toe. Tuig met oorlogstuig hoort niet op onze straten”, vervolgt Depoortere. “Ik heb Verlinden onmiddellijk na de vorige rellen ondervraagd. Helaas kreeg ik toen als antwoord enkel nietszeggende vaagheden over ‘wederzijds respect’ en dies meer te horen.”

Daarom pleit het Vlaams Belang voor een zero-tolerantiebeleid ten aanzien van criminele vreemdelingen. “Hier zijn enkel snelrecht, effectieve opsluitingen  en uitzettingen op zijn plaats”, besluit Depoortere. Daartoe zal hij minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) interpelleren. “Het zullen zeker niet de laatste rellen zijn. Geweld lokt steeds meer geweld uit. Op sociale media circuleren reeds oproepen om wraakacties.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

14 gedachten over “Vlaams Belang na confrontatie tussen rivaliserende bendes in Luik: “Criminele vreemdelingen uitzetten””

  1. Zet de asieladvocaten, linkse vluchtelingenwerk organisaties, linkse activistische rechters en linkse politici ook meteen mee uit dan. Het moet niet kunnen dat Tsjetsjenen en Koerden, of andere etnische groeperingen, hun straatoorlogen in Belgische steden komen en mogen uitvechten. Zeker niet met ‘oorlogswapens’ als zwaar kaliber Kalasjnikovs – dat is Urban Warfare! En dat leidt voor de gewone burger voor je het weet tot Urban Survival (preppers).

  2. Criminele vreemdelingen buitenzetten is eigenlijk gewoon evident en het land zou zijn burgers er een enorm plezier mee doen. Maar links-liberaal weet het beter en jammer genoeg zijn er nog teveel burgers die niet consequent zijn en voor de verkeerde partijen blijven stemmen. Uit angst voor het onbekende?

  3. Van minister Verlinden moet je niet teveel verwachten. Die treedt alleen op tegen terrasjes in Middelkerke op 1 mei waar passanten een tas koffie zitten te drinken. Geweldenaars en gewapende tuig dat langs de straten mag dat ongehinderd doen. Een topadvocaat noemde men haar toen ze onverkozen benoemd werd. Nou dat zei men indertijd van Vande Lanotte ook. Achteraf bleek het een topfoefelaar en topleugenaar.

  4. Justitie in den belziek kennende, krijgen ze een voorwaardelijke straf. Zelfs met een veroordeling kunnen ze het klassieke vodje papier “gelieve het grondgebied te verlaten” wat nooit wordt opgevolgd

  5. Wat het VB zegt is de logica. Helaas is er een probleem: de maffia een octopus met acht armen die zijn invloed laat gelden in de samenleving (pers, politie, politiek, gerecht, advocatuur, industrie, zakenwereld en banken) en last but not least Europa.

  6. Jean VdN
    Als een VB verkozene op TV een (nep)spuitbusje peperspray toont staan de zgn onpartijdige magistraten te drummen om hem/haar te vervolgen. Al ooit gehoord dat ze “jongeren” of ander vreemd canaille al hebben vervolgd voor openlijk vertoon van wapens op TV beelden bij rellen? Zeer selectief blind of is het lafheid?

  7. Vinden jullie dit ook niet een nogal rare formulering: In navolging van de dodelijke confrontatie tussen rivaliserende bendes in Luik pleit het Vlaams Belang? Die navolging, bedoel ik, Ortwin…

  8. Juist Geert maarrrrr…het VB blijkt het nog altijd niet te snappen. 50 % van de bevolking is niet digitaal ” opgevoed” en weet niet wat er scheelt.
    Vraag maar eens aan je naaste buur: het rode kastje primeert.

Plaats een reactie

Delen