Sam Van Rooy. Foto Zevende Dag.

Sam Van Rooy. Foto Zevende Dag.

Uncategorized

Vlaams Belang vraagt ontslag van twee N-VA schepenen in zaak El Kaouakibi

/

De Antwerpse Vlaams Belang-fractie vindt dat twee Antwerpse N-VA-schepenen, Nabilla Ait Daoud en Koen Kennis, ontslag moeten nemen voor hun rol in de zogenaamde ‘Sihamegate’. “Waar sprake is van favoritisme, ik zou zelfs zeggen vriendjespolitiek, vindt Vlaams Belang dat deze politici de eer aan zichzelf moeten houden.”

Een auditrapport van de stad Antwerpen dat enkele dagen geleden verscheen bevestigde de vermoedens van subsidiefraude door Sihame El Kaouakibi. Sinds 2014 kreeg El Kaouakibi ruim 5 miljoen euro subsidies van het Antwerpse stadsbestuur, daarvan werd minstens 350.000 euro verduisterd.

Het totaal gebrek aan controle op de subsidies wordt in het rapport vernoemd als één van de oorzaken waardoor Sihame El Kaouakibi zo lang ongestoord subsidies kon gebruiken voor privédoeleinden. Ook de stad Antwerpen, maar ook de Vlaamse en federale overheid, gaan dus niet vrijuit. Antwerps burgemeester Bart De Wever spreekt van een “collectieve verantwoordelijkheid”, maar bij Bij Vlaams Belang vindt men dat de verantwoordelijken ontslag moeten nemen.

Ontslag?

“Het is te gemakkelijk om hier een collectief verhaal van te maken”, aldus Antwerps Vlaams Belang-fractieleider Sam van Rooy in De zevende dag. “Volgens de audit is waren er nauwe banden met bepaalde schepenen, om toenmalig schepen van Jeugd Ait Daoud niet te noemen. Ook schepen van Financiën Koen Kennis moet aan zelfonderzoek doen. Waar sprake is van favoritisme, ik zou zelfs zeggen vriendjespolitiek, vindt Vlaams Belang dat deze politici de eer aan zichzelf moeten houden.”

Op de vraag of Van Rooy bedoelt dat deze N-VA-schepenen ontslag moeten nemen, reageert hij bevestigend. “Mocht ik in hun plaats zijn zou ik in de eerste plaats zeker aan zelfonderzoek doen en eventueel ontslag nemen. Als er op dergelijke manier gefraudeerd is met het belastinggeld van hardwerkende Vlamingen, is het niet meer dan normaal dat men opstapt.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen