Sihame El Kaouakibi (Photonews)

Sihame El Kaouakibi (Photonews)

Uncategorized

Vlaams Belang wil onafhankelijke audit naar Let’s Go Urban

Pieter Van Berkel

Antwerps Vlaams Belang-fractieleider Sam Van Rooy wil een onafhankelijke audit naar het mogelijke misbruik van Antwerpse subsidies door Sihame El Kaouakibi.

Van Rooy en gemeenteraadslid Anke Van dermeersch keken vanmorgen de audit van de stad Antwerpen naar het mogelijk subsidiemisbruik in. De oppositiepartij is niet overtuigd van de analyse inzake gebrekkige controle op de uitgereikte subsidiegelden. De Vlaams Belang-fractieleider diende vanmorgen een verzoek in bij Audit Vlaanderen om een onafhankelijk onderzoek te voeren.

Het Vlaams Belang wil in het bijzonder opheldering over één zin uit de Antwerpse audit: “Door de nauwe band en de samenwerking in vertrouwen ontbrak de kritische blik” . Van Rooy hoopt dat een onafhankelijke audit die banden blootlegt.

“In de fraudezaak-El Kaouakibi is een onafhankelijke controle door Audit Vlaanderen geen overbodige luxe”, zegt Van Rooy. “We kunnen dan zien in hoeverre de Antwerpse audit wordt bevestigd dan wel tegengesproken, en hoe ver de verantwoordelijkheid van het Antwerps stadsbestuur precies reikt.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

1 gedachte over “Vlaams Belang wil onafhankelijke audit naar Let’s Go Urban”

  1. Wie gelooft dat er binnen het Antwerps bestuur géén vuiltje aan de lucht is, gelooft ook in Sinterklaas en Zwarte Piet. Oei dat mag niet meer geschreven worden…

Plaats een reactie

Delen