Sihame El Kaouakibi. Foto Photonews

Sihame El Kaouakibi. Foto Photonews

Binnenland politiek

Vlaams Parlement zal afwezigheid El Kaouakibi onderzoeken

Wijnand Meeus

Het Uitgebreid Bureau van het Vlaams Parlement buigt zich op maandag 26 april over de situatie rond parlementslid Sihame El Kaouakibi. Dat deelde parlementsvoorzitter Liesbeth Homans (N-VA) mee na een vraag van Vlaams Belang-fractieleider Chris Janssens. “El Kaouakibi is overal actief, behalve hier”, klonk het bij het parlementslid.

De storm rond Vlaams Parlementslid El Kaouakibi woedt razend door. Het voormalige Open Vld-lid wordt onderzocht voor subsidiefraude met haar vzw Let’s Go Urban en andere vzw’s. El Kaouakibi blijkt daarnaast al een half jaar lang niet meer zijn gezien in het parlement, waar ze wel haar volledige wedde nog opstrijkt.

“Dat is schaamteloos en totaal onaanvaardbaar”, klinkt het bij Vlaams Belang-fractieleider Chris Janssens. “El Kaouakibi is overal actief, behalve hier. Wie in de privé lang afwezig is, krijgt een controle-arts aan de deur. We hebben hier een arts in het parlement, laten we die naar haar sturen. Dit is een niet te verantwoorden situatie. We kunnen dat ten opzichte van de belastingbetaler niet langer dulden.”

Voorzitster van het Vlaams parlement Liesbeth Homans (N-VA) antwoordde dat de kwestie volgende maandag wordt aangekaart op het Uitgebreid Bureau van het Vlaams Parlement. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

2 gedachten over “Vlaams Parlement zal afwezigheid El Kaouakibi onderzoeken”

  1. “We kunnen dat ten opzichte van de belastingbetaler niet langer dulden.” symboolpolitiek, ze is namelijk al meer dan 6 MAAND afwezig dus daar nu verontwaardigd op reageren is hypocriet

Plaats een reactie

Delen