PUURS, BELGIUM - APRIL 23: Visit of Commissioner Ursula von der Leyen with Belgian Prime Minister Alexander De Croo, at the Pfizer factory in Puurs. Pictured on April 23, 2021 in Puurs, Belgium. (Photo by Pool / Photo News

Uncategorized

Volgens von der Leyen zullen gevaccineerde reizigers uit de VS deze zomer Europa mogen bezoeken

Wannes Neukermans

Reizigers uit de Verenigde Staten die volledig gevaccineerd zijn zullen deze zomer op vakantie kunnen naar Europa. Dat beweert voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen.

“De Amerikanen gebruiken, voor zover ik kan zien, vaccins die zijn goedgekeurd door het Europees geneesmiddelenagentschap (EMA)”, zei von der Leyen op zondag in de New York Times. “Dat zal er voor zorgen dat Amerikanen zich vrij kunnen voortbewegen en kunnen reizen naar de Europese Unie.”

Alle vaccins die men in de VS momenteel toedient, Moderna, Pfizer/BioNTech en Johnson & Johnson, zijn ook toegekend door het EMA. Daardoor zouden de Europese landen deze zomer het verbod op niet-essentiële reizen uit andere continenten kunnen opheffen.

Eindbeslissing bij lidstaten

Het opheffen van dit verbod: “Zal afhangen van de epidemologische situatie. Maar de situatie in de VS is aan het verbeteren en hopelijk zal die in de EU ook verbeteren.”, aldus von der Leyen.

Hoewel de opmerkingen van von der Leyen kunnen wijzen op een verandering in reisbeperkingen vanuit de Europese Commissie, zullen individuele lidstaten het laatste woord hebben over wie hun land in mag en wie niet. Griekenland heeft bijvoorbeeld al gezegd dat Amerikanen met een negatieve coronatest of een bewijs van volledige vaccinatie het land binnen zouden mogen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

2 gedachten over “Volgens von der Leyen zullen gevaccineerde reizigers uit de VS deze zomer Europa mogen bezoeken”

  1. De vaccins zijn slechts TIJDELIJK goedgekeurd door het EMA, en dat voor een periode van ten hoogste 2 jaar. Von Der Leyen, Ursula, wil dus Europeanen en mensen van buiten de EU, in dit geval Amerikanen, (in)direct verplichten zich te laten vaccineren met een vaccin dat zich nog in het proefstadium bevindt! Het EU-vaccinatiepaspoort moet en zal er immers doorgedrukt worden, dit ‘groene boekje’ werd immers al uitgebreid besproken in 2018, dus vóór de corona. Het een en ander neemt rap steeds onrustwekkender vormen aan. De vraag is: wat houden de ‘big reset’ en agenda eigenlijk in? En tot in hoeverre hebben de marionetten van de nationale regeringen daar nog, of überhaupt, iets over te zeggen?

  2. En gevaccineerde reizigers die naar het Groothertogdom Luxemburg gaan en terug komen naar belgië moeten zich laten testen en in quarantaine gaan, en na 5 dagen terug testen.
    Logica???

Plaats een reactie

Delen