President Europese Commissie kan communicatie met grote baas Pfizer niet meer terugvinden

Shutterstock

Uncategorized

Von der Leyen na ‘sofagate’: “Dit accepteer ik nooit meer”

/

Europees Commissievoorzitter Ursula Von der Leyen zou Europees president Charles Michel hebben duidelijk gemaakt nooit meer dezelfde behandeling te accepteren als bij de zogenaamde ‘sofagate’, waarbij Von der Leyen bij een staatsbezoek in Turkije geen stoel aangeboden kreeg.

Vorige week stonden gesprekken gepland tussen Turkije en de Europese Unie. Daarvoor zakten Ursula Von der Leyen en Charles Michel af naar Turkije voor een gesprek met president Recep Tayyip Erdogan. Die laatste bood Charles Michel wel een stoel aan, maar Ursula Von der Leyen niet, wat voor een gênant tafereel zorgde waarvan Charles Michel naar eigen zeggen achteraf niet kon slapen. Hij kreeg heel wat kritiek te verduren omdat hij niet ingreep en gewoon ging zitten.

Maandag had Von der Leyen voor het eerst na ‘sofagate’, zoals het voorval is gaan noemen, een twee uur durend gesprek daarover met Charles Michel. Achteraf werd niets gecommuniceerd over de inhoud van dat gesprek, maar volgens het Duitse persbureau DPA zou Von der Leyen tijdens dat gesprek Michel hebben duidelijk gemaakt dergelijke behandeling nooit meer te zullen accepteren. Dat vernam het persbureau van “kringen van de Europese Commissie”.

Dinsdag zullen Von der Leyen en Michel in het Europees parlement ‘sofagate’ komen bespreken. Daar zal Michel volgens zijn woordvoerder zijn “diepe spijt betuigen”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




7 gedachten over “Von der Leyen na ‘sofagate’: “Dit accepteer ik nooit meer””

  1. Hoe dom/crimineel zijn die euro politici wel niet. Ze gaan toch met die gebruiken in de nabije toekomst moeten leren leven, want ze importeren ze zelf “en masse” in Europa. In die religie moet je nu eenmaal als vrouw je plaats kennen Ursula.

  2. Waarom wordt Erdogan niet overgoten mrt pek en veren? Hij is immers gastheer en wist dus hoeveel Europese leiders hij op bezoek kreeg.
    Maar wat mij ook hallucinant lijkt: twee uur vergaderen, op ongemakkelijke fantasietronen, meterslange zetels, ver uit elkaar !!

  3. Een gesprek voeren met een primaat ? In de plaats van mevrouw Ursula Von der Leyen zou ik publieke excuses en het ontslag eisen van boer (sjarel) Charles Michel. Toevallig opnieuw eentje uit de stal van de liberalen.

  4. Mosterd na de maaltijd, daar ter plaatsen had onmiddellijk actie ondernomen moeten worden.
    En dan vooral door “onze” Charel.
    Niet dat ik fan ben van Ursula Von der Leyen, maar om Erdogan op zijn plaats te zetten.

  5. De europese correcten eisen van ons, het klootjesvolk, alle mogelijke toegevingen en aanpassingen aan hun kiesvee, de muzelmannen. En wanneer dan de opper muzelman een vrouw op de plaats ‘zet’, waar ze hoort te zitten volgens de fans van het kromzwaard, dan wordt ‘ze’ koleirig? Ursula, mens toch, doe eens gewoon … (sic)

Plaats een reactie

Delen