In beeld: verdedigers Marioepol schakelen tank op gewelddadige manier uit

Schermafbeelding (Twitter)

Uncategorized

Vriendin Floyd getuigt: “We waren allebei verslaafd aan zware pijnstillers”

Simon Segers

Courteney Ross, de vriendin van George Floyd, heeft op het proces getuigd over hun verslaving aan opioïden, pijnstillers gelijkaardig aan morfine. De verdediging van de verdachte politieagent, Derek Chauvin, houdt vol dat Floyd overleden is aan een overdosis van de opioïde fentanyl.

Het proces ging maandag van start. Dit is de eerste keer dat camera’s zijn toegelaten in de rechtszaal in de staat Minnesota. Derek Chauvin drukte zijn knie gedurende 9 minuten in de nek van George Floyd. Hij werd ontslagen als politieagent en wordt beschuldigd van moord en doodslag. Chauvin riskeert tot 40 jaar celstraf. Zijn drie voormalige collega’s die destijds ook ter plaatse waren, staan terecht voor ‘medeplichtigheid aan doodslag’.

Chronische pijn

Tijdens haar getuigenis gaf Courtney Ross toelichting over het druggebruik van Floyd. Uit het autopsierapport bleek dat hij het dubbele van een fatale dosis fentanyl in het bloed had. Daarnaast werden ook sporen van methamfetamine gevonden. “We leden beide aan chronische pijn, bij mij in de nek en bij hem in zijn rug. (…) We geraakten verslaafd en probeerden hard om van die verslaving af te geraken.” Ross verklaarde ook dat Floyd in maart 2020 in het ziekenhuis had gelegen na een overdosis heroïne. De verdediging is van mening dat de pijnstillers in combinatie met hartproblemen en de adrenalinerush door de arrestatie Floyd fataal zijn geweest.

Ook de winkelbediende die dacht dat Floyd met vals geld had betaald legde een getuigenis af. Hij verklaarde dat het biljet van 20 dollar dat Floyd overhandigde er verdacht uitzag, waarna hij de manager van de winkel erbij haalde. Deze laatste contacteerde de politie en de situatie liep uit de hand. Het proces zal in totaal vier weken duren.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

1 gedachte over “Vriendin Floyd getuigt: “We waren allebei verslaafd aan zware pijnstillers””

  1. Men blijft maar op die knie hameren maar feit is dat er nog 3? flikken op zijn lichaam zaten terwijl hij geboeid op de grond lag en geen weerstand bood. Zelfs na de aankomst ambulance bleef die moordflik op z’n knie steunen.
    To protect and serve …zichzelf vooral

Plaats een reactie

Delen