Foto ter illustratie - Foto: Shutterstock

Foto ter illustratie - Foto: Shutterstock

Uncategorized

Waalse terrassen openen dan toch niet op 1 mei

Niels Geerinck

De Waalse terrassen zullen uiteindelijk toch gewoon het advies van het Overlegcomité volgen. Eerder deze maand verkondigden enkele leden en uitbaters van het Collectif Wallonie Horeca dat ze op 1 mei hun zaak zouden openen. Dat is niet meer het geval, dat liet woordvoerster Valérie Migliore deze ochtend op RTL-TVi weten.

Volgend de woordvoerster komt het collectief volledig op de eerder beslissing terug. Ze gebruiken wel de officiële heropeningsdatum die het comité heeft beslist. Volgens de organisatie was de oproep tot opening op 1 mei eerder symbolisch van aard. Daarnaast kreeg die ook meer bijval dan ze op voorhand gedacht hadden.

Symbolisch

“1 mei, dat was vooral een symbolische actie”, klinkt het bij Migliore. “We kennen veel restaurateurs die bereid waren te heropenen. Maar je moet ook toegeven dat de regering het zwaar geschut heeft bovengehaald”, zo voegt ze daaraan toe.

Hiermee verwijst de woordvoerster naar de regering die meteen reageerde op de toenmalige oproep om op 1 mei te openen. Als afschrikkingsmiddel had de overheid laten weten extra toezicht van agenten en agenten in burger te voorzien. Fikse boetes en een eventuele opschorting van het overbruggingsrecht waren ook aan de orde, indien men zou heropenen op 1 mei.

David Clarinval (MR), minister voor Zelfstandigen en KMO’s reageert met opluchting op het besluit: “Ik was niet blij met burgemeesters en gouverneurs restauranthouders die vertelden dat ze open zouden gaan. Je helpt de zelfstandigen niet als je ze aanzet tot burgerlijke ongehoorzaamheid”, zo zegt hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

Plaats een reactie

Delen