Weyts tevreden met voorrang olympische atleten bij vaccinatie

Vlaams minister Wouter Beke (CD&V) en Ben Weyts (N-VA). Foto: Photonews.

Binnenland politiek

Weyts tevreden met voorrang olympische atleten bij vaccinatie

Kristof Luypaert

De Belgische Olympische atleten krijgen dan toch sneller dan voorzien een vaccin tegen COVID-19. Dat hebben de ministers van Volksgezondheid beslist tijdens een interministeriële conferentie, bevestigt de woordvoerder van Vlaams welzijnsminister Wouter Beke (CD&V).

Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) ijverde al langer voor de prioritaire vaccinatie van de atleten die deze zomer naar Tokio trekken voor de Olympische Spelen. De meereizende entourage van de topsporters meegerekend gaat het om ongeveer 500 mensen.

Wanneer de atleten precies een prik zouden krijgen, is nog niet duidelijk. Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) reageert alvast tevreden. “Heel blij met deze beslissing. Zo kunnen onze atleten straks strijden met gelijke wapens“, tweet hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

4 gedachten over “Weyts tevreden met voorrang olympische atleten bij vaccinatie”

  1. Ik begrijp niet dat deze groep die geen maatschappelijke bijdrage levert, en zwaar gesubsidieerd wordt om hun hobby te beoefenen, voorrang krijgt bij vaccinaties. Ik verzamel postzegels op wereldniveau, ik wil ook een vaccin want ik moet volgende maand naar de wereldbeurs voor filatelisten.

  2. Eerst de werkvloer, de mensen die het land draaiende houden.
    Niet die et land geld kosten.
    Maar ja, als er eentje een medaille haalt kan de MSM het “belgiëgevoel” (wat dat ook mogen zijn) weer aanwakkeren.

Plaats een reactie

Delen