Boerenbond vecht erkenning van drie Nationale Parken aan

Boerenbond vecht o.a. de erkenning van de Scheldevallei aan. Belga

Binnenland politiek

Wouter Beke ziet kantelpunt op Pinksteren: “Samenleving teruggeven aan de mensen”

Anton Schelfaut

Tegen Pinksteren, of ten laatste eind mei, moet de helft van de volwassen bevolking in Vlaanderen een eerste keer gevaccineerd zijn. Dat heeft minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) gezegd in een interview met De Standaard. “Dan moeten we de samenleving teruggeven aan de mensen”, klinkt het.

Als alles volgens plan verloopt, zal het volgens Wouter Beke lukken om alle volwassenen een eerste keer te prikken tegen 11 juli. “Deze maand zetten we 350.000 vaccins per week, in mei worden dat er 450.000 en in juni pieken we tot meer dan 800.000. We staan met Vlaanderen binnen de Europese Unie in de top 5 van het aantal eerste vaccinaties. Iedereen weet dankzij die symbolische datum waar we naartoe werken. En het geeft de Vlamingen ook perspectief. Nee, de situatie is niet uitzichtloos. De hemel klaart zelfs al eerder dan 11 juli op.”

Pinksteren

Tegen Pinksteren moeten alle 65-plussers en mensen met een onderliggende aandoening een eerste prik hebben gekregen. “Die twee groepen samen vormen toevallig exact de helft van de in te enten volwassenen in Vlaanderen”, aldus Beke. “We ronden zo een cruciale kaap en komen dan op een kantelpunt, waarbij de druk op de ziekenhuizen zal dalen. Dat hebben we in andere landen ook gezien. Dat is het moment waarop we de samenleving terug aan de mensen moeten geven.”

Beke vindt dat we dan een groot stuk van het gewone leven moeten kunnen hervatten. “We zullen wel nog maskers dragen en afstand houden op het openbaar vervoer. En massa-evenementen zullen pas voor het tweede deel van de zomer zijn. Tot het einde van het jaar moeten we waakzaam blijven. Maar mensen moeten dan opnieuw bij elkaar thuis kunnen afspreken en elkaar ontmoeten.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

2 gedachten over “Wouter Beke ziet kantelpunt op Pinksteren: “Samenleving teruggeven aan de mensen””

  1. Beke is een grote nul en demagoog.Waar was hij toen onze bejaarden als vliegen vielen en werden afgesloten van hun familie?Duizenden stierven en ouders en kleinkinderen mochten geen waardig afscheid nemen!CD&V die geen bal meer met christelijke waarden te maken heeft gaat nu christelijke hoogdagen als baken uitzetten om onze “vrijheid” terug te geven.Hoe hypocriet kan je zijn.Ben er zeker van dat hij zelfs het weesgegroetje niet meer kent als boegbeeld van een christelijke volkspartij.Dit geldt trouwens voor al die andere tsjeven die ons reeds jaren beliegen en bedriegen zogezegd omdat ze het goed voorhebben met ons.Pilarenbijters,zakkenvullers en vooral niet te vertrouwen!Hij maakte zichzelf snel minister in de Vlaamse regering om zeker te zijn dat zijn sollen elke maand op zijn rekening staan en om zijn riant pensioen veilig te stellen!Afserveren allemaal!

  2. Samenleving teruggeven aan de mensen – dixit (schijnheilig) paterke uit Limburg. Dat kan, stuur Vivaldi en zijn regionale filiaal, met CEO Jambon, naar huis en schrijf nieuwe verkiezingen uit. Op basis van een meerderheid kiesstelsel en met rechtstreekse verkiezing van de Eerste minister.

Plaats een reactie

Delen