Zuhal Demir (N-VA): "Ik geloof niet in een wereld waar Vlaams Belang Filip Dewinter buitenzet"

Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA). Photo News

Uncategorized

Wrak van gezonken Indonesische duikboot teruggevonden, alle 53 opvarenden zijn omgekomen

Anton Schelfaut

Voor de kust van het eiland Bali hebben zoekteams het wrak van de vermiste Indonesische duikboot teruggevonden. Alle 53 opvarenden zijn overleden. De Indonesische president Joko Widodo heeft zijn medeleven betuigd met de families van de bemanning.

De KRI Nanggala-402 verdween woensdag plots van de radar tijdens een militaire oefening. Dat gebeurde op ongeveer 100 kilometer van de kust van Bali.

Zaterdag werden al een olievlek en enkele brokstukken van de onderzeeër teruggevonden. Sindsdien beschouwt het leger de Nanggala niet meer als ‘vermist’, maar als ‘gezonken’. Bovendien had de bemanning maximaal 72 uur aan zuurstof aan boord. Die termijn liep zaterdagochtend af. Daardoor werden de 53 opvarenden al als overleden beschouwd.

Drie stukken

De Indonesische legerchef Hadi Tjahjanto meldt zondag dat ook het wrak zelf is gevonden. De onderzeeër bleek in drie stukken te zijn gebroken.“Met dit authentieke bewijs kunnen we bevestigen dat de KRI Nangala-402 is gezonken en dat alle 53 matrozen zijn omgekomen”, zei Tjahjanto op een persconferentie.

“We hebben beelden waarvan we hebben bevestigd dat het delen zijn van KRI Nanggala-402″, aldus het legerhoofd. “Delen van de duikboot, zoals ankers en veiligheidskledij, zijn gevonden nabij het wrak.”

“Alle Indonesiërs tezamen, uiten we onze diepe spijt over deze tragedie, met name tegenover de families van de bemanning van de duikboot”, liet de Indonesische president Joko Widodo weten. “Dit incident is een schok voor iedereen van ons.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

1 gedachte over “Wrak van gezonken Indonesische duikboot teruggevonden, alle 53 opvarenden zijn omgekomen”

  1. De onderzeeboot zonk dieper dan de romp aan druk kon weerstaan. Een vreselijke wetenschap, gewaarwording en dood voor de betreurde bemanningsleden. De onderzeeër was van Duitse makelij en van een type dat in Duitsland nog tot vrij recent in gebruik was. De leeftijd van het vaar/duiktuig valt mee. Slecht onderhoud kan een oorzaak zijn, of onverantwoordelijk gedrag, zoals het opsteken van een sigaret, of een sabotage.

Plaats een reactie

Delen