Voorzitter Moslimexecutieve wil Belgische staat aanklagen

Mehmet Ustün (rechts), op een bijeenkomst met toenmalig premier Macron en Justitieminister Geens. Photonews

Uncategorized

Zaak El Kaouakibi: foto’s van in beslag genomen luxehuis

Niels Geerinck

Er komt steeds meer opheldering rondom de zaak van ex-Vld politica Sihame El Kaouakibi. Gisteren raakte bekend dat de stad Antwerpen beslag heeft laten leggen op het vastgoed dat Sihame had aangekocht met geld dat bedoeld was als subsidies voor kansarme jongeren. Antwerpen wil verhinderen dat El Kaouakibi nog snel haar vastgoed verkoopt en vervolgens haar bankrekening zou leeghalen. Van dat vastgoed zijn nu foto’s gepubliceerd door het blad ‘T Scheldt.

Het net rond El Kaouakibi wordt steeds kleiner. Het begon allemaal met vervalsing van facturen en het openbaren van belastinggeld dat gebruikt moesten worden voor kansarme jongeren. De ex-politica liet met die gelden haar keuken renoveren. Na een vernietigend rapport van een voorlopig bewindvoerder, over haar VZW’s en het doorsluizen/verder misbruiken van subsidies voor allerlei privé doeleinden sloeg de paniek nog meer toe. Zo lijkt alles er nu op dat ze tracht delen van haar vastgoed nog snel van de hand te doen. Er werd door de rechtbank een curator aangesteld. De stad Antwerpen heeft zich intussen gemeld als belanghebbende partij en schuldeiser.

Reportage

De commerciële zender VTM wijdde op 28 maart tijdens een nieuwsuitzending, een reportage aan de hele heisa. Journalist Faroek Özgunes deed daar heel wat informatie uit de doeken. Foutief volgens het blad ‘TScheldt. Volgens hen zou hij zich volledig beroepen op informatie die zij online hebben geplaatst en als klap op de vuurpijl zou de VTM-journalist ostentatief ‘TScheldt als bron weigeren te vermelden. Om zo de indruk te wekken dat hijzelf de informatie onderzocht had.

Om hun gelijk te bewijzen publiceerde het ‘TScheldt opzettelijk een foutief adres. Een adres dat de vermeende verblijfplaats van El Kaouakibi zou zijn. Daar zou zich tevens ook de befaamde kast/slaapkamer bevinden die voor miljoenen gerestaureerd werd. Dat foutief adres werd ook door de VTM redactie en Özgunes in hun berichtgeving overgenomen. ‘Quod erat demonstrandum’ moeten ze gedacht hebben bij het blad. Wie echt aan de bron zit, is vooralsnog niet duidelijk.

Interne afrekening

Naar eigen zeggen zou de redactie van ‘TScheldt al deze gevoelige informatie omtrent de ex-politica, haar vastgoed en haar VZW’s reeds 24 uur op voorhand ontvangen hebben. Informatie die rechtstreeks zou zijn doorgesluisd via een vooraanstaand politicus, voorzien van de melding ‘Kill her’. Zo speculeert de redactie van het blad ook nog dat het gaat om een politieke afrekening binnen de rangen van Open-VLD.

Luxehuis met privé-lift

De luxueuze verblijfplaats van El Kaouakibi en haar partner Erika, blijkt zich weldegelijk in de Hazelarenstraat te Antwerpen te situeren. Het huis doet langs de voorgevel niet erg speciaal aan maar binnenin blijkt voorzien van de nodige luxe. Het is op dit adres waar zich ook de spraakmakende slaapkamerkast bevindt. Zo omvat de woning: 5 slaap- en badkamers, een luxueuze leefruimte, een wijnkelder, een grote stadstuin en zo veel meer. De foto’s dateren van 2019. Voor meer foto’s verwijzen we u graag door naar het artikel van ‘TScheldt.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

1 gedachte over “Zaak El Kaouakibi: foto’s van in beslag genomen luxehuis”

Plaats een reactie

Delen