Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

14-jarige aangeklaagd voor moord op 17 -jarige in Frankrijk

Wijnand Meeus

Een 14-jarige jongen uit  Ivry-sur-Seine ten zuidoosten van Parijs is aangeklaagd voor de moord op de 17-jarige Marjorie. De steekpartij vond plaats omdat Marjorie de jongen had geconfronteerd nadat hij haar jongere zuster had zwartgemaakt op Snapchat. Vrienden en nabestaanden willen vrijdag of zaterdag het meisje gedenken met een stille mars.

Op vrijdagochtend maakte de verdachte volgens getuigen een Snapchat-groep die geheel negatief gewijd was aan de jongere zus van het latere slachtoffer. Marjorie trok bijgevolg naar de woning van de jongen om verhaal te maken. Daar zou ze de jongen hebben geslagen na een verhitte discussie. De tiener trok vervolgens naar binnen om een mes te halen en stak de dame daarmee in de borst.

De advocaat van de jongen vertelt dat hij nooit de bedoeling heeft gehad om het slachtoffer om het leven te brengen. “Hij wou haar niet raken in een vitaal lichaamsdeel”, klinkt het bij advocaat Adrien Gabeaud. Hij benadrukt ook dat de 14-jarige nog over een blanco strafblad beschikt. Volgens de moeder van Marjorie was haar dochter een voortreffelijke studente die dit jaar op het A-niveau zou afstuderen. “Het is een dood zonder reden”, zei ze geëmotioneerd aan enkele cameraploegen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

1 gedachte over “14-jarige aangeklaagd voor moord op 17 -jarige in Frankrijk”

Plaats een reactie

Delen