De locatie van de schietpartij in San Jose, Californië. Photo News

De locatie van de schietpartij in San Jose, Californië. Photo News

Uncategorized

9 doden bij schietpartij in Californië

Simon Segers

In de Amerikaanse stad San Jose in de staat Californië heeft een schutter 9 dodelijke slachtoffers gemaakt. De dader, een lokale werknemer, heeft zichzelf uiteindelijk neergeschoten.

Rond 6u30 lokale tijd ontving de politie van San Jose meerdere meldingen van schoten op de site van de openbaarvervoermaatschappij Valley Transportation Authority (VTA). Op dat moment waren zowel agenten aanwezig die eindigden met hun nachtshift als agenten die begonnen aan de dagshift. Ter plaatse evacueerde de politie de gebouwen en uiteindelijk pleegde de dader zelfmoord. Er vonden geen vuurgevechten met de politie plaats. Speurhonden hebben ook een explosief materiaal gevonden, waarna de ontmijningsdienst ter plaatse kwam.

Wapenwetgeving

President Biden spreekt van een “verschrikkelijke tragedie”. Hij grijpt het incident aan als een kans om de discussie over wapenwetgeving opnieuw aan te wakkeren. “We wachten nog steeds de details af van de laatste schietpartij in San Jose, maar sommige zaken weten we zeker. Er zijn minstens acht families die nooit opnieuw volledig zullen zijn. (…) We moeten meer doen”, aldus Biden op Twitter.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

1 gedachte over “9 doden bij schietpartij in Californië”

Plaats een reactie

Delen