Abou Jahjah hekelt ophef rond uitspraak Tom Van Grieken: "Hypocriet"

Opiniemaker Dyab Abou Jahjah. Photo News

Binnenland politiek

Abou Jahjah hekelt ophef rond uitspraak Tom Van Grieken: “Hypocriet”

Anton Schelfaut

In een weekendinterview met De Tijd stelde Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken dat “het blanke een dominante factor moet zijn in onze samenleving”. Die uitspraak veroorzaakte heel wat ophef op sociale media. Op Twitter stelt opiniemaker Dyab Abou Jahjah evenwel de “hypocrisie” van diens criticasters aan de kaak.

“Ik ben ervan overtuigd dat het christelijke, het Vlaamse en als u wilt zelfs het blanke een dominante factor moeten zijn in onze samenleving”, aldus Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “Afrika moet dominant zwart zijn, Europa dominant blank. Dat betekent niet dat elke Europeaan blank moet zijn, er zal altijd wat diversiteit zijn. Maar er is een reden waarom er geen Inca-cultuur meer is: er zijn geen Inca’s meer. Je hebt de drager van een cultuur nodig. Als er geen Vlamingen zijn, is er geen Vlaamse cultuur meer.”

Die uitspraken leverden hem heel wat kritiek op, maar opiniemaker Dyab Abou Jahjah vindt de mensen die nu boos zijn op Van Grieken “hypocriet”. “Mensen die de hele tijd bezig zijn over ‘blanken dit’, ‘witte mannen dat’ en klagen over hoe een bepaalde cast ’te blank’ is of een redactie ’te wit’ is, etc. en dan boos zijn dat Tom Van Grieken op dezelfde golflengte als hen zit, maar dan in de tegenrichting, zijn hypocriet”, hekelt Abou Jahjah op Twitter.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

16 gedachten over “Abou Jahjah hekelt ophef rond uitspraak Tom Van Grieken: “Hypocriet””

  1. Kijk, kijk. Zo hoor je het ook eens van een ander. Ondanks zijn confronterende en harde standpunten ten opzichte van onze maatschappij, had Abou Jahjah een consistente en samenhangende argumentatie. Ze was volgens mij te veel eenzijdig en te ongenuanceerd maar in ieder geval, intellectueel onderbouwd.

  2. Mensen zoals Abou en Tom zijn te bewonderen. Enkel de grote middenmoot (CD&V, vooruit, (licht)groen, e.a.) is te verwerpen. Nog meer respect voor Raoul en de zijnen dan voor Lachaert en consoorten. Een uitgesproken mening verdient respect. En zeker de mening van Tom en de zijnen.

  3. Natuurlijk, waarom zouden Vlaamse Stamboek Europeanen hun overwicht positie niet mogen verdedigen, vermits wij numeriek in de meerderheid zijn wordt er bij ons door het PoCo-Systeem toch het hoogste debiet aan een veelvoud van belastingen afgetroggeld en afgeperst ! In Oikofobie gemarineerde, Linksologen en PoCo-propaganda afscheidende gazettenpraat schrijvelaars van de ; masochistische zelfhaat “weg met ons “witten”(sic) kliek” die zich albino’s of sneeuwmannen wanen , excelleren in nestbevuiling, Zij doen maar, laat ze zich maar schamen voor hun blanke (voor)ouders. Maar wij distantiëren ons compleet van dergelijke autodestructief zelfhaat masochistisch wangedrag , Foert !

  4. De autochtone Amerikanen, “Indianen” hebben hun territorium niet verdedigd tegen een tsunami van allochtone blanke immigranten. Zouden wij blanke Stamboek Europeanen ons territorium dan niet mogen verdedigen tegen een tsunami-diarree aan asielkolonisten, economische vluchtelingen vermomd als “politiek-asielzoekers”, instroom gedirigeerd door een nestbevuilende, autochtonofobe Oikofobe PoCo-Elite ?

  5. Ik betitel hem voortaan niet meer als “Abou Kahkah” sinds “Abou Kahjah” zich van de politiek-correcte Linkse Kerk afgewend heeft en zich nu eindelijk bekeerd heeft tot ons objectief-correct “geloof”

  6. Juist daarom werden wij blank en kregen een langere neus om de koele lucht iets verwarmd in te kunnen ademen, ook transpireren wij minder omdat onze huid minder uitdroogt dan in de broeihete Afrikaanse zonneschijn.

Plaats een reactie

Delen