Meyrem Almaci. Foto De Zevende Dag.

Meyrem Almaci. Foto De Zevende Dag.

Uncategorized

Almaci: “Wij hebben ook heel veel geluisterd naar de kiezers van Vlaams Belang”

/

Groen-voorzitster Meyrem Almaci heeft met enkele uitspraken tijdens haar optreden in De Zevende Dag voor hoongelach gezorgd op sociale media. Zo zei Almaci onder meer dat ze geluisterd heeft naar de kiezers van Vlaams Belang. “Kunnen we het een beetje serieus houden aub”, klinkt het onder meer op Twitter.

Vandaag schoven partijvoorzitters Tom Van Grieken, Bart De Wever, Joachim Coens en Meyrem Almaci aan bij De Zevende Dag voor een debat over de vrijheid van meningsuiting. Op sociale media ging het achteraf vooral over het volgens de kijkers zwakke optreden van Groen-voorzitster Almaci. “Wat een zwakke beurt alweer van Meyrem Almaci.”

Enkele opvallende uitspraken van Almaci zorgden voor heel wat ergernis bij de kijkers. Na een gesprek tussen Van Grieken en De Wever zei Almaci bijvoorbeeld: “Ik merk vooral twee heren die zeggen hoog op te lopen met de vrijheid van meningsuiting maar elkaar niet kunnen laten uitpraten”, waarna zowel Van Grieken als De Wever met hun ogen rolden, net als heel wat mensen thuis schijnbaar.

Vervolgens gaf Almaci altijd te luisteren naar iedereen, ook naar de kiezers van Vlaams Belang. “Luisteren betekent niet dat je iemand gelijk moet geven maar dat je luistert naar hun bekommernissen. De afgelopen jaren hebben wij heel veel geluisterd naar de kiezers van Vlaams Belang”, aldus Almaci, waarna Van Grieken en De Wever elkaar vol ongeloof aankijken. Ook op sociale media wordt verontwaardigd gereageerd op die uitspraak. Een bloemlezing van de vele tweets:

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




10 gedachten over “Almaci: “Wij hebben ook heel veel geluisterd naar de kiezers van Vlaams Belang””

  1. Kan Almaci niet doen zoals haar lotgenoten, een hoofddoek opzetten dan weten de groenen waarvoor ze staat.
    Als uit een land komt als gastarbeider doe dan ook als een goede gastarbeider? Werk en wees tevreden dat je niet meer in het land woont waar je geïndoctrineerd wordt door een achtergestelde Godsdienst.
    Word ik nu aangeklaagd door UNIA ?? Als je in de mijnstreek woont weet je wel beter wat het betekend.

  2. Het onvermogen van links om empathie op te brengen voor een verlangen naar geborgenheid en herkenbaarheid is haar grootste handicap. Luisteren is een eerste noodzakelijke stap, maar daar consequenties aan verbinden lijkt heel wat moeizamer.

  3. inderdaad een zeer zwak figuur maar dat zijn wel velen van groen. Die hebben totaal geen dossierkennis. Misschien moeten we ministeres een persoonlijk aansprakelijk stellen voor hun ondoordachte daden. Tine zal dan nog eens onmiddellijk over gaan het bijbouwen van kern centrales.

  4. dat mens moet nog altijd het document in het Fed.Parlement tekenen dat turkije een genocide gepleegd heeft op de Armeniërs.Zolang dat niet gebeurd is heeft ze niets te zoeken in het parlement.Trouwens ,het wordt hoog tijd dat ze een boerka draagt want kleding in haar maat zal onvindbaar worden.

  5. Het gifGRoen ECO-fascisme dient met stok & wortel uitgerukt maar enkel met volkomen democratische middelen ; door die politieke tumor met ons onbarmhartig electoraal vonnis van 2024 onder de kiesdrempel te verzuipen.

  6. Meyrem Almaci bewees met haar domme uitspraak tijdens het debat dat ze niet begrijpt waarover het gaat. Vrijheid van meningsuiting betekent dat je niet door de staat vervolgd wordt omwille van je mening. Een verhit debat tussen De Wever en Van Grieken is juist vrije meningsuiting in actie.

  7. Zoals steeds worden de woorden van Tom Van Grieken weer verdraaid als een mestkever die moet kotsen!!! Almaci is zooooooo groen achter haar oren dat ze nog een fopspeen nodig heeft !!! Beginnen knoeien met vrije meningsuiting is zéér gevaarlijk spel!! Zeker Als duidelijk is dat allochtonen alles mogen en wij Beĺgen niks als juist dokken,dokken en nog es dokken!!! Dus welke vrije meningsuiting???

Plaats een reactie

Delen