Foto Photonews

Uncategorized

Als de staatsvijand niet de volksvijand is

Filip Meert

De Belgische regering die het Duits leger de toestemming geeft om in ons land een onderdaan te komen afschieten, ik vraag me af wat een rechtbank daarvan denkt. De jaren ’30 zijn terug. Deze regering sleurde ze zopas de grens over.

Decennialang hebben de architecten van het cordon sanitair de kiesstem van de burger genegeerd en naast zich neergelegd. De huidige regering bestaat uit verliezers en, omdat de kwaliteit in eigen partij ontbrak en nog steeds ontbreekt, personen die niet eens op een kieslijst stonden. Dat dit fout kan uitdraaien, ontdekken ze nu: de stem van de kiezer kan je dan wel compleet negeren, bij de kogel die een scherpschutter zou kunnen afschieten, ligt dat iets anders.

Hadden we jaren geleden geluisterd naar de waarschuwingen van velen, die nu in de rechtse hoek uitgespuwd zijn, dan hadden we toen al problemen kunnen aanpakken en voor oplossingen zorgen. Het is duidelijk anders gegaan en we zitten nu met een Belgisch Rambo-verhaal dat wel eens heel hard heel fout zou kunnen aflopen. Gaat het leger zijn eigen pupillen afknallen of niet? We zitten alvast met een regering die het Belgisch leger onbekwaam en/of niet te vertrouwen vindt. Waar gaat dat eindigen?

Woke-betweters

Jürgen Conings wordt dan wel als een rechtse extremist afgeschilderd maar wanneer de storm van de woke-betweters met hun moraliserend gepreek en gratuit geleuter over extreemrechts is gaan liggen, zal het niet alleen zonneklaar zijn dat één man de onkunde van deze overheid, in al z’n facetten, heeft blootgelegd. Het zal evengoed duidelijk worden hoe de dédain en arrogantie van een vuilgebekte viroloog, die momenteel in zijn safehouse compleet gek aan het worden is omdat het volk hem afvalt, verkeerd kan uitdraaien.

Een militair op missie in het buitenland riskeert zijn leven in gevechten met jihadisten die hij hier, in eigen land, ziet opduiken naast vrouw en kinderen. Er worden miljoenen euro’s gestoken in bepamperende maar vooral nutteloze deradicaliseringsprogramma’s maar voor een degelijke begeleiding voor de uit oorlogsgebied teruggekeerde militairen is geen geld. Zorgen voor het eigen volk: opeenvolgende regeringen blijven het vies vinden.

Diyanet

Politici vragen bescherming tegen de persoonlijke bedreigingen geuit door leden van de Diyanet maar zijn verbaasd en veroordelen Conings wanneer die zich keert tegen een Diyanetmoskee in zijn buurt. Ik ben geen psycholoog maar hier hangt een wolkje ‘schizofrenie’ in de lucht.

De opgekropte frustratie van zovelen vindt duidelijk een uitweg in de nieuwe nationale held. Laten we hopen op een goede afloop, die is noodzakelijk want wanneer je vaststelt dat de staatsvijand niet de volksvijand blijkt, dan moeten alle alarmbellen afgaan bij Vivaldi. Je mag er niet aan denken dat collega’s van Conings, die hem duidelijk respecteren, zich keren tegen deze juntaregering of de twittergekke ‘viropoliticoloog’.

Filip Meert (1968) zat door flagrante dwalingen van politie en gerecht vier jaar lang onschuldig in de gevangenis. Samen met onderzoeksjournalist Wim Van den Eynde schreef hij zijn hallucinant verhaal neer in het boek ‘De Bloedkamer’.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




15 gedachten over “Als de staatsvijand niet de volksvijand is”

  1. Inderdaad, de reden van de acties van JC zijn duidelijk, en heeft in principe zelfs niets te maken met extreem rechts. De belangrijkste oorzaak is het falen van de opeenvolgende regeringen om paal en perk te stellen aan de import van buitenlanders die zich nooit zullen integreren en minstens met misprijzen (of is het haat) naar de Westerse mens kijken. Dat deze frustratie zich ook richt naar Van Ranst, die met zijn uiterst links discours, via de gewillige media iedereen bestookt met hatelijke en ergerlijke berichten kan ik goed begrijpen.

  2. Wel, wel. Dat JC twee doelwitten had, dat had ik gelezen. Het eerste was Van Ranst. Daar schrijven de mainstreammedia al een week over.
    Maar dat het tweede doelwit een moskee was, dat lees ik hier voor het eerst. Hoe hypocriet kunnen de media zijn. Het is altijd hetzelfde: gaat het over moslims dan is er de omerta. De moskeën werden wél verwittigd, maar wij niet. Naar welk soort maatschappij zijn wij aan ’t evolueren ?

  3. Het is om de emotionele banden, het respect, de kameraadschap, e.d. tussen militairen onderling te breken, dat er een overkoepelend EU Leger is. Ja , is. Er bestaat een eenheid die over de grenzen heen werkt, die geen banden met de lokale bevolking heeft waar ze moeten gaan schieten/ingrijpen/opereren. Hopen ze…

    Maar, bijvoorbeeld: ik ken een ex-militair, ook een borst met medailles. Die rijdt, met de herdenkingen van de oorlogen van de vorige eeuw, -tig begraafplaatsen af om bloemen te leggen voor de gesneuvelden. Ook op de Duitse. Op mijn vraag waarom zei hij:” De strijd is gestreden. Het zijn ook soldaten die hun bevelen uitvoerden, net als ik.” Het kan dus best zijn dat militairen onderling, naar EU-voorbeeld, over de grenzen heen denken. Maar ik denk dat de EU die kant van het verhaal niet zo leuk vindt/ gaat vinden. Zoiets als WW I, toen de soldaten onderling, beide zijden samen, kerstmis vierden. De oorlog had toen kunnen stoppen, maar dat heeft de politiek ook verkloot…..

  4. vinden ze Jurgen niet? hij is nochtans overal te zien. in de verdronken horeca, in de gemuilkorfde proteststem, die werkloze entertainer, tussen de slachtoffers die daders vrolijk uit de rechtbanken zien buitenwandelen, die gepensioneerde die een heel leven hard heeft gewerkt maar nu zijn electriciteit niet kan betalen,de vlaming die zijn cultuur ziet verdwijnen… vind u Jurgen niet? hij is nochtans overal.

  5. Is de Vlaming ( onevenredig vertegenwoordigd in de regering(en) ) ontwend om overheerst te zijn ?

    In dit derde millennium kreeg als antwoord op mijn vraag, gericht in open vergadering aan mijn Franstalige hoofdingenieur bij de NMBS, waarom ik ( een Vlaming ) bij de benoeming van een veel jongere Waalse “collega ” voorgestoken werd, het volgende antwoord: ” in mijn dienst worden Vlamingen niet meer benoemd, zij kunnen best van dienst veranderen “.
    In de kleine vergaderzaal zaten ook veel Vlamingen, geen enkele protesteerde.
    Quod erat demonstrandum.
    Wat gaat er in een onafhankelijk Vlaanderen gebeuren met ons als we hier zelf een minderheid vormen. Ik denk niet dat we dan privileges gaan krijgen

  6. JC is een Vlaamse held geworden en de vivaldisten vinden dat niet leuk,imam-somers en lachebekje hadden liever van kouwe kiwi een heldin gemaakt,maar ze zijn bedrogen uitgekomen.Beria,alias quickie-stickie,zal de Vlamingen het zwijgen opleggen via de rechtbank,een geluk dat er in de gevangenissen geen plaats meer is of hij moet hotels afhuren zoals zijn vriendje samy waar ze illegalen in onder brengen op ons kosten,maar voor ons zullen het wel kerkers zijn of het Fort van Breendonk,alias Beria kennende.

  7. De mythe van de goede oorlog. Oorlog is business voor bankiers en industriëlen. Een mensensoort die je niet aantreft in de frontlinie, maar die wel de politieke agenda (oorlog of vrede) bepalen en die geen ontberingen lijden. Andere actoren waarover weinig tot niet wordt gesproken zijn deserteurs en antimilitaristen. Niet iedereen is bereid zijn leven of ledematen te offeren voor de profiteurs van de oorlog.

  8. Juist. Ons land telt tienduizenden Jürgens. De politieke terroristen zitten in de Wetstraat (Vivaldi) en zij zijn het die haat zaaien en de bevolkingsgroepen tegen elkaar op zetten.

  9. Het grote probleem is Remy dat men verzuimde en nog steeds ,om onderscheid te maken tussen echte vluchtelingen en gelukzoekers . De linkse “elite” zoals ze zichzelf ook voelt wil de halve wereld opvangen maar daarvan niet de consequenties dragen want daar wil ze anderen laten voor opdraaien .

  10. Hoe weet de heer Meert dat de heer Van Ranst – die ons al 14 maanden samen met zijn super collega’s virologen, epidemiologen probeert veilig door een gevaarlijke pandemie te loodsen en waarvoor ik hen heel dankbaar ben – gek zit te worden in zijn safe-house? Wordt hij getipt door de Belgische staatsveiligheid misschien? Of zuigt hij dat gewoon uit zijn duim?
    Hoe weet hij dat de bevolking onze virologen massaal afvallen? Ik heb niet die indruk nochtans? Natuurlijk duurt het allemaal wat lang. Maar als we landstitels en anti-Palestinabetogingen massaal en zonder mondmaskers blijven vieren, zou het nog wel eens veel langer kunnen duren. We moeten nog even voorzichtig zijn: de vaccinatiecampagne loopt als een tgv.
    Jürgen Conincs , die met een koffer vol wapens de kazerne uitrijdt, die verschillende zware bedreigingen uit, door het OCAD en het AVID als ‘gevaarlijke terreurverdachte’ omschreven wordt als een moderne Robin Hood voorstellen, lijkt me de wereld op zijn kop zetten. Of is dat het nieuwe ‘normaal’? Zo ja, angstaanjagend.

  11. man man man het loopt weer even mis in dit landje , en weer is de VLAMING de schuldige( VB & NVA) maar nooit de liberaal ha nee niet de niet verkozen regering heeft schuld aan dit ontspoort individu (mag van FB zijn naam niet meer noemen) dat notabene door ons landje is opgeleid om staat en volk te verdedigen !!!!

Plaats een reactie

Delen