Aartsbisschop Cordileone bij Fox News. (Foto Fox News)

Aartsbisschop Cordileone bij Fox News. (Foto Fox News)

Uncategorized

Amerikaanse aartsbisschop: “Een gelovige katholiek kan onmogelijk pro-abortus zijn”

Simon Segers

Salvatore Cordileone, de aartsbisschop van de Amerikaanse stad San Francisco in Californië, heeft in een pastorale brief gezegd dat katholieken die pro-abortus zijn niet het sacrament van de Heilige Communie kunnen ontvangen.

“Indien u ondervindt dat u niet bereid bent of niet in de mogelijkheid bent om uw steun voor abortus in te trekken zou u moeten afzien van het ontvangen van de Heilige Communie. Wanneer andere mogelijkheden uitgeput blijken, kan een priester als laatste toevlucht zich beroepen op het publieke effect van tijdelijke exclusie aan de tafel van de Heer.” , zo gaat de brief van aartsbisschop Cordileone. De priester verduidelijkt dat hij katholieken wil wijzen op het fundamentele begrip van “het recht op leven voor alle mensen”. Hij wil ook de aandacht vestigen op de betekenis van het sacrament van de communie binnen de Christelijke religie.

Biden en Pelosi

De aartsbisschop vindt het noodzakelijk dat men eerst in overeenstemming leeft met de katholieke leer alvorens te delen in het brood van de Heer. Amerikaanse politici zoals Joe Biden en Nancy Pelosi zijn openlijk voorstander van abortus, maar beweren ook ‘goede katholieken’ te zijn. De priester antwoordde niet rechtstreeks op de vraag of hij deze laatste de communie zou geven. “Ik denk niet dat die situatie zich kan voordien. Pelosi begrijpt dat ik gehoorzaam aan de leer van de Kerk. Het gaat hier eerder om het mijden van een schandaal, waarbij prominente figuren opkomen voor iets dat een ontkenning is van een fundamenteel mensenrecht en zichzelf tegelijk met een zuiver geweten een goede katholiek noemen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

2 gedachten over “Amerikaanse aartsbisschop: “Een gelovige katholiek kan onmogelijk pro-abortus zijn””

  1. Mensen, of het nu geestelijken of politici zijn, zwijgen beter over abortus provocatus. Het feit dat ze leven bewijst dat zij niet het slachtoffer zijn geworden van een vruchtafdrijving. Een mens mag een ander niet iets aandoen, waaraan hijzelf ontsnapt is. Alleen een vermoordde foetus heeft feitelijk het recht omt zijn stemmetje laten horen in dit schrijnend debat waarvan hij het slachtoffer is. Ik blijf, in deze tijd van toegankelijke en efficiënte anticonceptie, abortus de meest vrouwonvriendelijke, inhumane, bloedige, en traumatiserende manier vinden om aan geboortepreventie te doen.

  2. Het is wellicht wél in overeenstemming van de katholieke leer dat al die flikkers in hun soepjurken met hun smerige handen aan kinderen zitten? Het aantal van die vetzakken is gewoon niet meer te tellen.

Plaats een reactie

Delen