De Amerikaanse minister van Energie Jennifer Granholm. (Foto Youtube)

De Amerikaanse minister van Energie Jennifer Granholm. (Foto Youtube)

Uncategorized

Amerikaanse minister van Energie over cyberaanval pijplijn: “Indien je met een elektrische wagen zou rijden zou je hier geen last van hebben”

Simon Segers

De Amerikaanse minister van Energie Jennifer Granholm zei dinsdag op een persconferentie in het Witte Huis dat wie geen last wil hebben van brandstoftekorten en -prijzen maar een elektrische wagen dient te kopen.

Vorige week vrijdag legden hackers de belangrijkste oliepijplijn aan de Oostkust van de VS plat met gijzelsoftware. Colonial Pipeline betaalde mogelijks wel 5 miljoen dollar losgeld, maar een woordvoerder ontkent dit. De pijplijn is sinds vandaag terug operationeel, hoewel er de afgelopen dagen wel tekorten heersten in tankstations in North- en South-Carolina, Georgia en Virginia. Ook de brandstofprijzen stegen tot het hoogste niveau sinds 2014.

100% propere elektriciteit

Tijdens de persconferentie vroeg een reporter op welke manier het incident effect zal hebben op het beleid van het ministerie van Energie in het kader van hernieuwbare energie. Minister Granholm liet verstaan dat de regering-Biden focust op 100% ‘propere’ elektriciteit tegen 2035 en nul netto koolstofemissies tegen 2050. “Indien je met een elektrische wagen zou rijden zou deze crisis je niet treffen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

10 gedachten over “Amerikaanse minister van Energie over cyberaanval pijplijn: “Indien je met een elektrische wagen zou rijden zou je hier geen last van hebben””

  1. Granholm is duidelijk een stadsmeid. Heeft geen enkel idee van de afstanden op het uitgestrekte Amerikaanse platteland, en de gevaren als je zonder elektriciteit stil komt te staan. Vergeet niet dat een elektrisch eco-bakje eigenlijk voor de middelgrote stad bedoeld is – in de Big City snijden ze de laadkabels door, halen de accu’s en de rest eruit. Een, zoals je van de linkse BLM-Biden administratie mag verwachten, volkomen wereldvreemde dame.

  2. Een cyberaanval op het elektriciteitsnetwerk zou veel erger zijn, da kan je nergens je auto opladen en bovendien ligt ALLES stil.
    Nu zijn er toch geen echte problemen, er is genoeg buffer.

  3. Als er nu iets gemakkelijk te hacken valt dan is het toch wel een elektrische wagen. Die weet dus duidelijk niet dat Elion Musk door op een simple knoppeke te duwen u gewoon kan stoppen. Bovendien weet EM zelfs waar je bent 24/24 uur.

  4. Blijkbaar gebruikt die dame haar auto alleen om heen en weer naar de supermark/kapper te rijden, anders zou ze zo ’n stommiteiten niet uitkramen. Sommige (nogal veel, ook bij ons) zouden beter eens een tijdje een echte job moeten uitoefenen om de realiteit te ontdekken. Maar daar moet ge wel iets voor kunnen …

  5. Bij uitstek deze ganse Demo administratie , er gaat geen dag voorbij zonder dat die Biden buiten komt met zijn realisaties of non realisaties , heeft tot nu toe niets gedaan maar wel van het werk van zijn voorganger te profiteren !! Enkel schulden maken maar is wel een linkse ziekte wereldwijd !!

Plaats een reactie

Delen