Australië. Foto Shutterstock.

Australië. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Australië wil Indiase variant vermijden en sluit grenzen voor India: celstraf voor overtreders

Ruben Notteboom

Reizen uit en naar India is vanaf nu verboden. Australische burgers die nu in India zitten, moeten eerst nog 14 dagen in quarantaine in een ander land voor ze mogen terugkeren. Wie de maatregelen niet naleeft, kan een gevangenisstraf opgelegd krijgen.

Deze tijdelijke maatregel moet voorkomen dat de nieuwe Indiase variant het land binnen kan raken. Eerder werd de Indiase variant ook al in België vastgesteld. Toch naar India reizen of terugkomen uit India wordt gezien als een crimineel feit volgens Reuters. Overtreders worden strafrechtelijk vervolgd. Mensen hebben nog tot 3 mei om terug te keren, daarna gaat de maatregel van kracht

India heeft het momenteel moeilijk. De coronacijfers zijn hoog, een nieuwe variant gooit roet in het eten en er lijkt geen einde in zicht te zijn. Australië ziet dus geen andere uitweg. “Het is een moeilijke keuze,” klinkt het. “We moeten de integriteit van de Australische volksgezondheid echter op de eerste plaats stellen.” De maatregel geldt tot 15 mei.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen