Het Steen (Foto Shutterstock/Facebook)

Het Steen (Foto Shutterstock/Facebook)

Uncategorized

Bart De Wever over kritiek het historisch Steen: “wacht tot nieuwbouw klaar is”

Ruben Notteboom

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) roept op tot kalmte over de nieuwbouw aan het historisch Steen. Daar kwam zeer veel kritiek op. De petitie om het Steen af te breken werd zelfs al 15.500 keer ondertekend. De Wever wil echter dat men wacht met het oordeel tot alles klaar is. “De mock-up zag er niet slecht uit, ik wacht met oordelen tot het gebouw helemaal klaar is,” klinkt het.

“Het is altijd moeilijk om oud en nieuw te verenigen,” zegt De Wever in ‘De wereld vandaag.’ “Soms moet het, het Steen stond te verkommeren en was een pathetisch monument geworden. Er was al een aanbouw van de jaren 50, maar die was een doorn in het oog. Mensen vergeten dat. Er moest iets gebeuren.”

“Ik oordeel pas als de nieuwbouw aan het Steen klaar is”

De huidige nieuwbouw werd ontworpen door deskundige architecten en het Vlaams Agentschap Erfgoed. Zij werkten samen om iets te ontwerpen dat het oude gebouw zo veel mogelijk respecteert volgens De Wever. “Ik ben benieuwd hoe het zal zijn, maar ik oordeel pas als het klaar is,” zegt De Wever nogmaals. “Ik roep op om hetzelfde te doen.”

De Wever refereert aan de Eiffeltoren als voorbeeld. Die werd gebouwd tussen 1887 en 1889. De Parijzenaren reageerden aanvankelijk zeer negatief op het gebouw, maar ondertussen is de Eiffeltoren uitgegroeid tot één van de symbolen voor Parijs. “Toch wilde ook iedereen in de buurt dat de Eiffeltoren zo snel mogelijk afgebroken werd,” aldus Bart De Wever.

Tom Van Grieken: “We kunnen er beter mee lachen, maar eigenlijk is het om te wenen”

Tom Van Grieken (Vlaams Belang) lijkt alvast niet tevreden te zijn met het idee van de nieuwbouw. Op Facebook plaatste hij een foto van het Antwerpse wapenschild met het Steen en de nieuwbouw erop. “Nadat het Steen door De Wever is aangepakt, gaat hij ook het Antwerpse wapenschild veranderen,” zegt hij boven de satirische post. “We kunnen er maar beter mee lachen, maar eigenlijk is het om te weten.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

3 gedachten over “Bart De Wever over kritiek het historisch Steen: “wacht tot nieuwbouw klaar is””

  1. Dit is een typische De Wever reactie.
    Nog (veiligheidshave) maar even geen mening geven.
    Hij kan dus nog alle kanten uit om zijn “gepaste” mening te geven.

Plaats een reactie

Delen