Van Ranst ridiculiseert hoorzittingen rond vaccinatieplicht: "We hebben in ons WhatsApp-groepje goed gelachen toen de namenlijst bekend werd"

Viroloog Marc Van Ranst. Photo News

Uncategorized

Bart Somers: “De islam is deel van Vlaanderen, maar de islamisering van Vlaanderen bestaat niet”

Anton Schelfaut

Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open Vld) ziet geen probleem in de slogan “Stop islamisering”. Dat heeft hij gezegd in een interview met De Standaard. “De islam is een deel van Vlaanderen, maar de islamisering van Vlaanderen bestaat niet”, klinkt het.

Eerder deze week werden vier leden van Voorpost door de correctionele rechtbank van Mechelen veroordeeld voor aanzetten tot haat en geweld tijdens een betoging in mei vorig jaar. Op een spandoek waren toen de woorden “Stop islamisering” te zien. “Het is niet aan een minister om een vonnis te becommentariëren”, zegt Vlaams minister Bart Somers. “Dat leidt tot een glibberig pad, waarbij politici bepalen wat de rechter moet oordelen.”

“Een rechter oordeelt altijd binnen in een context, maar als algemeen principe zie ik geen probleem in de slogan “Stop de islamisering”, zoals ik ook geen probleem zie in de slogan “Stop de verfransing” of “Stop de liberalisering”, legt Somers uit. “Ik ben tegen een islamisering, ik verkies een open samenleving waarin iedereen zijn geloof kan beleven, maar waar de religie mij niet oplegt hoe ik me moet gedragen. De islam is een deel van Vlaanderen, maar de islamisering van Vlaanderen bestaat niet.”

“Ook wie radicaliseert, blijft iemand van ons”

Verder merkt De Standaard ook op dat Somers zonder schroom een parallel trekt tussen jihadisten en rechts-extremisten zoals Jürgen Conings. “Het zijn allemaal mensen van hier. Ook wie radicaliseert en in de fout gaat, blijft iemand van ons. In die val mogen we niet trappen. Extremisten willen niets liever dan de samenleving op te delen in een wij en een zij. Dat wil ik doorbreken. Ik steun geen oplossingen op de kap van andere mensen”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

31 gedachten over “Bart Somers: “De islam is deel van Vlaanderen, maar de islamisering van Vlaanderen bestaat niet””

  1. De islamisering van Vlaanderen bestaat niet , maar in het gemeenschapsonderwijs verkiest zowat iedereen in de grote steden islam voor het vak godsdienst. Wel te rusten, mijnheer de minister ! (naar Boudewijn de Groot)

  2. Leeft imam Somers op een andere planeet? Hij is juist een van de mensen die Vlaanderen islamiseert. Wanneer gaat JJ dit Vlaamsgevaarlijk individu(tientallen malen gevaarlijker dan JC) eens eindelijk aan de deur zetten van de Vlaamse regering?

  3. Massa-immigratie leidt steeds tot onnoemelijk lijden van de ontvangende bevolking. Vraag dat maar eens aan de indianen, de aboriginals, de Mongolen, de Palestijnen en korter bij huis de Noord-Ierse katholieken. Stellen dat de islam een deel is van Vlaanderen is toegeven aan massa-immigratie en verraad van het eigen volk. De massa-immigratie in ons land – overigens niet alleen van moslims – is nooit goedgekeurd door de autochtone bevolking. Ze is bijgevolg uiterst anti-democratisch.

  4. Uit de Vlaamse Spreuken Schat ; “Het zijn de ergste blinden die niet zien en willen” want de toenemende Islamisering blijkt onmiskenbaar uit de exponentieel stijgende hoofddoek dracht, die niet te zien was in de 60-er jaren ten tijde der eerste generatie toenmalige “gastarbeiders” , die geacht werden tijdelijk “te gast te komen” om geld te verdienen en nadien tijdig terug te gaan, quod non. Nu zitten we met de multiculturele “gebakken peren” . Elk hoofddoekje wordt gepercipieerd als een “vlag gepland op veroverend gebied”. Zou islamofiel Kalief Somers uit Meccalen-aan-de-Dijle de islam opvrijen uit puur en onversneden machiavellistisch electoraal opportunisme nu zijn nog nauwelijks “open”(?) VLD catastrofaal keldert in de recente peilingen en zij in blinde paniek elders proberen potentieel kiesvee te verschalken met holle bont&blauwe beloften.

  5. Somers beweert zonder blikken of blozen ; “Ik steun geen oplossingen op de kap van andere mensen” ! Waarom subsidieert zijn Vlaamse Overheid dan WEL een “Minderhedenforum” maar discriminatoir toch helemaal geen “Meerderhedenforum” ? Als dat van overheidswege geen geïnstitutionaliseerde “autochtonofobe discriminatie” is op basis van het uit de Linkse duim gezogen discriminatoir concept “positieve actie”(sic) waarmee ongesanctioneerd een meerderheid kan achteruitgestoken ten bate van een minderheid, wat zou het dan wel zijn ? Nochtans is de Constitutie ondubbelzinnig , art 10 (Alle Belgen gelijk voor de Wet) en art 11 (verbod op discriminatie) dus ook verbod op positieve discriminatie vermomd als “positieve actie”.

  6. “Een rechter oordeelt altijd binnen in een context.”
    “De islam is een deel van Vlaanderen.”
    Mijnheer Somers blijkt (omdat hem dat goed uitkomt) te vergeten dat (t)rechters politiek benoemd zijn. Daar heb je zijn context.
    Waarom heeft men anders het dossier van El Keukenribedebie “toevallig” van Antwerpen naar Tongeren overgebracht? niet “toevallig de thuisbasis Dewael.
    En de islam is geen deel van Vlaanderen, omdat de islam geen deel van Vlaanderen wil zijn, maar Vlaanderen overheersen.
    Zoals de islam trouwens gans de wereld wil overheersen.

  7. Somers is zoals de meeste linkse rakkers, het niet willen zien. Jihadisten hebben het niet op Vlaanderen gemunt, zij hebben het voorzien op iedereen die het juiste geloof niet erkent, waar ook ter wereld. Vlaams extremisten willen Vlaanderen houden zoals zij het kennen of zien. Het eerste dat daar niet in past is een opdringerige godsdienst, gelijk dewelke. Laat de meeste inwijkelingen nu net volgelingen zijn van een veroveringsgodsdienst. Je moet helemaal geen extremist te zijn om daar tegen te zijn.

  8. “wie radicaliseert en in de fout gaat, blijft iemand van ons”. Geldt dit ook voor Jürgen Conings of enkel voor de moslims? Twee maten en twee gewichten?
    Trouwens, de islam is historisch gezien nooit deel geweest van Vlaanderen.

  9. Het is niet aan een minister een vonnis te becommentariëren, zegt El Somers. Het is nog veel minder aan om het even welke beroepspolitieker een vonnis te sturen. Zoals het er vingerdik op ligt bij dat vonnis over Voorpost. Of denkt hij dat we het niet in de gaten hebben ?

  10. Aldus sprak moslimknuffelaar Somers die verleid werd door de valse charmes van oplichtster El Kaouakibi die miljoenen euro belastinggeld verduisterde. De wulpsheid druipte toen van zijn babyface af. Hij heeft duidelijk evenveel verstand van de islam als een koe van safraan eten. Maar dat zal deze windhaan worst wezen. In plaats van in de zaak EL Ka mea culpa te slaan en op te stappen blijft hij uitdagen. Nu met dergelijke uitspraak. Dat onbenul is de kampioen in haat zaaien en oikofobie. En toch laat men die man zijn gang gaan in de media en in de Vlaamse regering. Wat denken ‘sterke’ Jan en ‘grote strateeg’ De Wever van dergelijke uitspraak? Niet reageren staat gelijk met instemmen. Ik maak me echter weinig illusies daarover. De NVA is te weinig beginselvast en te veel gehecht aan de macht om in te grijpen. Sommige mensen mogen zich blijkbaar alles permitteren. Hoe lang nog gaat de Vlaming dat blijven dulden?

  11. ik ben niet tegen de islam als moslims hun geloof willen respecteren
    maar wat mij stoort is dat de linkse regering ons over de paar jaren extreme islamisering door onze strot
    wilt duwen, men wilt de extreme islams dit land overpakken!!! en wat doet de regering deel en verheers!!!
    haat tussen de christen en de islams, terwijl de wereldleiders op de kap van het wereldbevolking zit
    we stevent af naar een nieuwe wereldorde de derde rijk, is er echt niemand dit dat ziet???

  12. Diegene die naar ons land komen moeten zich aanpassen en niet wij aan hun als het niet in hun kraam past verstaan ze u niet worden hier in alles ondersteunt premies, ocmw huis e noem.maar op heb geen probleem met migranten als ze zich aanpassen en onze taal aanleren e werken gaan
    Wij de gewone mens moete none ook aan de regels houden ze krijgen.meer premies dan iemand zijn pensioen na 45 j werken leg dat maar eens uit aan de gewone mens en El Kakabi is van zij partij en heeft haar opgehemeld nu nr Rechtbank Tongeren daar heeft Dewael het voor zeggen we zullen eraan denken bij de volgende verkiezingen weesnmaar zeker bende zakkenvullers

  13. Als er iemand in termen van “wij/zij” denkt, is het wel Somers. Alleen definieert hij het “zij” anders. Misschien zou Somers maar beter werken aan zijn eigen superioriteitscomplex? Een basiscursus democratie zou ook wel nuttig zijn…

  14. Geen Islam in Vlaanderen, punt uit. Is geen religie van hier.
    Ze bestaat niet maar we moeten wel buigen voor hun eisen. Hahal in de scholen, op bezoek naar de moskee, hoofddoeken overal, zelfs op de werkvloer. Ze moeten kunnen bidden op de werkvloer…maar islamisering bestaat niet

  15. En die Standaard reporter vertikt het om BS een vraag te stellen over het item waarmee hij de laatste maanden het nieuws gehaald heeft; van (manifest gebrek aan) kwaliteitsjournalistiek gesproken. Inderdaad hij leeft met opzet op een andere planeet, maar het journaille nog veel meer……

  16. Het zou al helpen moest de inclusiviteit van Bart Somers langs twee kanten werken. Wie alleen de autochtone bevolking inclusiviteit opdringt, is niet goed bezig. De liefde moet van twee kanten komen.

  17. Een deel van .zijn Mechels kalifaat is nog altijd geen Vlaanderen. Ik neem aan dat hij in ruil een spiegel en een stuk chocolade heeft gekregen van een rijke emir.

  18. De Vlaamse opper imam job hopper Somers , is gewoon een Farizeeër die zijn eigen volk verraad voor wat zilverlingen ! En ingevoerde stemmetjes zijn dan ook welkom voor dat stuk onbenullig sujet !! Trouwens hoeveel doden hebben zijn islamitische vriendjes op hun geweten na de aanslagen ! en hoeveel zijn toe te schrijven aan de rechts ? juist geen ! Hij haalt ze zelfs naar hier terug uit Syrië om ons verder uit te moorden misschien ? !!

  19. De Islam is bij deze mensen thuis die hier zijn komen wonen, maar is zeker geen deel van Vlaanderen Somers Wij snappen u reclame voor uw kiespubliek en uw gatkruiperij ,hetgeen dat u zegt, ik ben zo goed als zeker dat daar heel weinig Vlamingen mee akkoord zijn of denkt u dat uw persoon alleen Vlaanderen gaat veranderen, in uw dromen ja

  20. Een boom zonder wortels sterf, een samenleving zonder houvast is als een boom zonder wortels. In islamitische landen worden Christenen vermoord kerken verbrand bv Parijs, oei sorry dit is nog geen islamitisch land. In ieder geval van ons eisen de politici dat wij buigen voor de Islam. Wij eisen dan ook het hoogste respect voor ons geloof, onze kerken en onze dochtersben kleindochters ook van onze politiekers.

Plaats een reactie

Delen