Bron: Luc Vermeulen

Bron: Luc Vermeulen

Uncategorized

Bart Vanpachtenbeke (Voorpost) over veroordeling: “Hier laten we het niet bij”

Ruben Notteboom

Vier leden van Voorpost werden eerder vandaag schuldig bevonden voor aanzetten tot haat en racisme in de rechtbank van Mechelen. Tijdens een actie in mei 2020 op de schoenmarkt in Mechelen ontplooiden ze namelijk een spandoek met de tekst “Stop Islamisering”. Dat vindt de rechtbank niet kunnen. De voorzitter van Voorpost, Bart Vanpachtenbeke, reageert scherp aan onze redactie. “Hier zullen we het niet bij laten,” klinkt het.

Vier leden van Voorpost werden veroordeeld. Drie van hen werden veroordeeld tot een celstraf van 6 maanden met uitstel. De vierde kreeg een effectieve celstraf van 6 maanden. “Daarnaast komen er nog een hoop boetes bovenop,” reageert Vanpachtenbeke. Aan onze redactie doet hij zijn verhaal.

“Hier laten we het niet bij. De kans is groot dat we beroep aantekenen”

“Het nieuws is ons nog niet zo lang bekend,” begint hij zijn verhaal. “We moeten nog intern bekijken hoe we alles verder zullen afhandelen. Natuurlijk gaan we het er niet bij laten. Dat lijkt me wel logisch. De kans is groot dat we uiteraard beroep zullen aantekenen. Wat het vonnis betreft, die uitspraak en wat dat allemaal inhoudt moeten we nog bekijken. Onze advocaat heeft nog maar pas contact gehad met de griffie en die zal het vonnis dan overhandigen.”

Voorzitter Vanpachtenbeke zegt dat Voorpost de strijdlust nog niet verloren is. “Naast gevangenisstraffen worden ons uiteraard ook nog boetes aangerekend, net als de gerechtskosten. Dat is natuurlijk nog eens bovenop al die andere boetes die we gekregen hebben door die actie. Het lijkt ons nochtans logisch om onze mening te uiten op eigen grondgebied. We gaan het er niet bij laten. We zullen in het verzet treden.”

Voorpost is naar eigen zeggen strijdlust nog niet verloren

De leden die veroordeeld zijn, blijven volgens de voorzitter actief. “We laten het er niet bij,” benadrukt hij nogmaals. “Iedereen voert actie zoals we dat gewoon zijn en we blijven niet stilzitten natuurlijk. We zijn gewoon om van proces naar proces te gaan. Dat zijn lopende zaken. Voor iedere actie hebben we wel ergens een dossier lopen, dat is geen probleem. Ons straatwerk blijft doorgaan.

Meer weten? Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2021/05/leden-voorpost-veroordeeld-tot-celstraffen-voor-spandoek-stop-islamisering

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

17 gedachten over “Bart Vanpachtenbeke (Voorpost) over veroordeling: “Hier laten we het niet bij””

  1. En dan verschieten onze politici en rechtbanken ervan dat er meer radicalisering opkomt. Als je mensen het recht van hun mening te uiten afpakt dan blijft er maar 1 mogelijkheid meer over…

  2. Dan is men verwonderd dat mensen zoals Jürgen Conings in het verzet gaan. Weeral is het de rechtbank van Mechelen. Die rechters wanen zich in hun ivoren toren ongenaakbaar, maar ze zijn niet onkwetsbaar. Dit is geen pleidooi om hen te doden: pek en veren volstaan om hen diets te maken dat de Vlamingen dit niet meer nemen.

  3. Gaan we Iran achterna voor een “eerlijke” en “onbevooroordeelde” rechtspraak?
    Of toch liever het goede voorbeeld volgen van de grote leider van Wit-Rusland : Lukashenko!
    Of misschien gewoon een rechterlijke dwaling van een “linkse” “wereldvreemde” rechter…
    Kies maar, maakt vandaag toch weinig verschil.

  4. Zijn er die een fund-raising willen en kunnen opstarten, ik wil steunen. Laat het weten.. Dit kan en mag niet, zelfs niet in een land dat maar een beetje democratisch is.Stop de repressieve O-vld, die de Vlamingen verraden, de bevolking bestelen en het crapuul subsidieert, die de scheiding der machten ondermijnt. Stop de aanslag op onze rechten, onze waarden en normen die de Liberalen en deze federale regering systematisch ondermijnen.

  5. Ik wist niet dat religie een ras was en ik wist niet dat een religie afwijzen strafbaar was.
    Deze uitspraak van een Belgisch rechter stuurt aan naar de 10e/12e eeuw, tot de kruistochten tegen de oprukkende islam in het Avondland tot heden in de geschiedenis onderwezen wordt. l’Histoire se répète ?

  6. Mechelen en Gent zijn van hetzelfde bedje ziek, ze hebben beide een anti-Vlaamse OVLD burgermeester, huilen samen met de groene extrimisten en hebben rechters die alleen VLAMINGEN veroordelen. Mocht U het vergeten zijn OVLD is de opvolger van de PVV = Pest Voor Vlaanderen.

  7. Voor mijn paart kunnen zulke idiote rechters de pot op!!
    Het zijn zulke kromgetrokken geesten die tweespalt zaaien en geweld boven doen komen! Wat een idiote uitspraken!!!!
    Leve de vrije meningsuiting: STOP ISLAMISERING!!!

  8. Hier in dit liliputdorp (Boortmeerbeek) zijn ook de liberalen aan zet. Het wordt misschien al gevaarlijk als wij op onze Vlaamse feestdag de Leeuw aan de gevel hangen?!?

Plaats een reactie

Delen