Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V)

Uncategorized

Beke spreekt onderzoek in eigen opdracht tegen: wél aandacht voor drugspreventie op school

Wannes Neukermans

Wouter Beke (CD&V), de Vlaamse minister van Welzijn en Gezondheid, vindt dat er beter wel aandacht blijft voor drugspreventie op school. Dat zegt hij in een reactie op het advies van het Vlaams Instituut Gezond Leven om in de klas niet te veel aandacht te besteden aan illegale drugs. Dat zou net interesse opwekken bij jongeren. Dat schrijft vrt NWS.

Na een groot onderzoek naar het preventief gezondheidsbeleid bij scholen in het Nederlandstalig basis- en secundair onderwijs in Vlaanderen en Brussel adviseert het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid om op school niet te veel en niet te vroeg aandacht te geven aan illegale drugs.

Preventie kan averechts werken

Volgens het advies kan preventief lesgeven over illegale drugs sommige kinderen net nieuwsgierig maken. Daarom is de mening van de experten dat het beter is leerlingen met mogelijke problemen individueel te coachen.

Opvallend is de reactie van Vlaams minister van Welzijn en Gezondheid Wouter Beke. Het onderzoek kwam er in zijn opdracht, maar de resultaten van het onderzoek zinnen hem niet: volgens hem is er beter wél voldoende aandacht voor drugspreventie op school. “Ik denk dat het belangrijk is dat daarover gesproken wordt, om de risico’s ook heel duidelijk te maken van druggebruik: de gezondheidsrisico’s, de sociale risico’s én de maatschappelijke risico’s”, zegt Beke in een reactie aan VRT NWS. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

3 gedachten over “Beke spreekt onderzoek in eigen opdracht tegen: wél aandacht voor drugspreventie op school”

  1. Zoals gewoonlijk weten onze ministers beter dan de wetenschap …wat hebben wij toch slimme ministers (gaat natuurlijk over het woordje ’teveel’ maar daarvoor moet je aandachtig kunnen lezen )

  2. Daar zit iets in. Mss denken ze na om te legaliseren om hun BTW te kunnen heffen?
    Maar dat laat Pharma Lobby nooit toe, en COVID is een bewijs hoezeer we in hun zak zitten…

Plaats een reactie

Delen