Meryame Kitir (Belga)

Meryame Kitir (Belga)

Uncategorized

België doneert vier miljoen bijkomende vaccins aan arme landen

Pieter Van Berkel

België doneert nog eens vier miljoen bijkomende coronavaccins aan COVAX, de wereldwijde samenwerking om vaccins beschikbaar te maken voor alle landen. Dat zegt minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (Vooruit) maandag in De Ochtend op Radio 1.

COVAX is een wereldwijde samenwerking met overheiden en farmaceutische bedrijven die moet ervoor zorgen dat armere landen toegang krijgen tot coronavaccins. België zal nog eens vier miljoen bijkomende vaccindosissen doneren aan het programma. Eerder werden al eens middelen vrijgemaakt. “Nu wordt er 30 keer sneller gevaccineerd in rijke landen dan in arme landen”, zegt Kitir.

De vier miljoen dosissen zijn vaccins van AstraZeneca en Johnson & Johnson, waarvoor een leeftijdsgrens werd ingevoerd. Het zou volgens Kitir “pas onwaardig en onethisch zijn” als de vaccins niet gebruikt zouden worden. “Die vaccins zijn goedgekeurd”, klinkt het. “Het zou onethisch zijn als we die niet zouden gebruiken.”

Volgens de minister geeft enkel vaccineren in rijke landen een “vals gevoel van veiligheid”. Door veel mensen onbeschermd te laten blijft de deur openstaan voor mutaties, klinkt het. “We hebben tot nog toe het geluk gehad dat de vaccins beschermen tegen mutaties, maar we moeten die mutaties stoppen”, vindt Kitir.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

10 gedachten over “België doneert vier miljoen bijkomende vaccins aan arme landen”

  1. Terwijl tal van gepensioneerden van ons Eigen Volk na een lange loopbaan door het xenofiel ontaard Systeem een halve appel en kwart ei pensioen toegesmeten krijgen dat zelfs ONDER de Europese armoedegrens ligt vermits “anderman’s volk eerst” politiek-correct ontaard primeert.

  2. Bij deze is bewezen dat de Belgische Sinterklaas een bruine vrouw is en geen snoepjes uitdeelt aanbrave kindjes. Sint Meryame Kitir belegt onze belastinggeld in het buitenland.

  3. Kitir speelt graag voor Sinterklaas en deelt liefst cadeautjes uit. Misschien kan ze beter een spelprogramma gaan presenteren op de teevee, “De Lopende Band” of zo.

  4. Wij geven die landen reeds miljoenen zogenaamde ontwikkelingshulp (ons belastingsgeld) dat meestal in de zakken van de politici belanden. Nu geeft deze rode sindicaliste nog eens 4 miljoen van ons belastingsgeld aan diezelfde landen. Wat doen die landen met datgene dat hen gegeven wordt als “ontwikkelingshulp”. Het wordt stilaan tijd dat deze dwazee uitgaven stoppen. Als Mevr Kitir geld wil over de balk smijten dat ze dat geld dan bij haar rode vakbonds broodheren gaat vragen die verdienen toch genoeg aan de werklozen.

  5. wie geeft het ?? en van welke partij ??? en weer voor de moslimlanden !!??
    pas nadat IEDEREEN HIER GEVACCINEERD IS HIER !!! en dan pas geven >> en enkel aan katholieke landen !!

Plaats een reactie

Delen