Gevaccineerden verliezen privileges. Foto Shutterstock.

Foto: Shutterstock

Uncategorized

België plant derde coronaprik vanaf eind dit jaar

Anton Schelfaut

De kans is groot dat vanaf eind dit jaar de eerste Belgen een derde dosis van het coronavaccin krijgen. Dat zegt Dirk Ramaekers, hoofd van de vaccinatietaskforce, in een interview met Het Laatste Nieuws.

“Met vrij grote zekerheid kunnen we zeggen dat we wellicht eind dit jaar, zeker begin volgend jaar, zullen beginnen met het toedienen van een bijkomende dosis van een coronavaccin. Die extra prik is een booster om de immuniteit van de eerste vaccinatieronde op te krikken”, zegt professor Dirk Ramaekers. Het is nog niet duidelijk of iedereen die derde prik zal krijgen. “Daarover lopen er nog studies. Misschien is het enkel voor de risicogroepen, maar we houden er toch rekening mee dat het voor iedereen zal zijn.”

De taskforce is al enkele weken bezig met de praktische uitwerking van ‘fase 3’. “Bedoeling is om de Covid-vaccinatie in het reguliere systeem in te werken. Er zullen eerst nog wel vaccinatiecentra overblijven, maar in plaats van de huidige 150 zullen het er misschien 1 of 2 per provincie worden. Het werk zal verschuiven naar huisartsen, thuisverplegers, bedrijfsartsen en apothekers. Hoe dat allemaal zal verlopen, onderzoeken we momenteel nog.”

“Zo kan één patiënt nog niet zomaar voor zijn spuitje naar de huisarts stappen, want één flacon van een vaccin bevat meerdere doses die zo snel mogelijk moeten worden toegediend. Dat blijft vervelend”, besluit Ramaekers.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

3 gedachten over “België plant derde coronaprik vanaf eind dit jaar”

  1. Één ernstige wetenschapper had eerst de studies uitgevoerd en dan conclusies getrokken. Deze berichten dienen enkel om de paniek bij de bevolking hoog te houden, zodat ze zonder veel problemen de vrijheidsbeperking hoog kunnen houden. Ik vrees dat dezelfde argumenten gaan worden gebruikt voor de muilbandplicht, het verbieden van niet-linkse betogingen, enz.

Plaats een reactie

Delen