Ben Weyts. Foto Photonews. © Bert Van Den Broucke/Photo News - 10922752-065

Ben Weyts. Foto Photonews. © Bert Van Den Broucke/Photo News - 10922752-065

Uncategorized

Ben Weyts (N-VA) wil amateurwedstrijden opnieuw mogelijk maken

Ruben Notteboom

Minister van Onderwijs, Sport, Dierenwelzijn en de Vlaamse Rand Ben Weyts (N-VA) wil amateurwedstrijden opnieuw mogelijk maken. Dat zei hij in het Vlaams Parlement. Het huidige verbod vindt hij ongegrond en activiteiten in competitieverband moeten dus opnieuw kunnen, mits de coronamaatregelen wel worden nageleefd.

Op 11 mei komt het Overlegcomité opnieuw samen. Ben Weyts wilde daarom alvast enkele nieuwe maatregelen bespreken. Hij roept op om amateurwedstrijden opnieuw toe te laten. Een totaalverbod is onterecht. Het moet mogelijk zijn met de nodige maatregelen, zodat ook mensen die niet op topniveau competitief sport beoefenen, opnieuw aan de slag kunnen. “Sport is een essentiële activiteit,” klinkt het bij Ben Weyts.

Ben Weyts: “Het verbod is ongegrond”

“Het huidige federale verbod is ongegrond en ik pleit er dan ook voor om dit op te heffen”, zei de minister. “Het is een goede zaak om sportactiviteiten verder mogelijk te maken en te bevorderen. Dat is zeer voordelig voor de algemene gezondheid.”

Hij merkt op dat zeker buitensporten geen verhoogd risico zouden zijn voor corona. Hij denkt hierbij aan tennis of teamsport zoals beachvolleybal. Dat kan perfect coronaveilig. Die opnieuw toelaten zou alleen voordelig zijn. “Hopelijk wordt die versoepeling op 11 mei doorgevoerd,” besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen