Jens Lehmann. Foto Photonews

Jens Lehmann. Foto Photonews

Uncategorized

Ex-doelman Jens Lehmann ontslagen door Hertha Berlijn op beschuldiging van racisme na opmerking over rassenquota

Wijnand Meeus

Ex-doelman en bestuurslid van de Duitse voetbalploeg Hertha Berlijn Jens Lehmann werd ontslagen nadat hij zich zogezegd racistisch had uitgelaten over ex-speler Dennis Aoga. Lehmann bood ondertussen zijn excuses aan, maar blijft ontslagen.

Dinsdag was voormalig voetballer Dennis Aoga analist bij Sky tijdens de wedstrijd tussen Manchester City en PSG. Lehman stuurde in een WhatsApp-berichtje naar iemand de vraag of Aoga daar zat om aan het quota zwarte mensen te voldoen. Dat bericht belandde in handen van Aogo, die het daarna op Instagram plaatste en hem beschuldigde van racisme.

Lehman bood meteen zijn excuses aan en stelde dat hij zich verkeerd had uitgedrukt en met het bericht een positieve boodschap bedoelde. Zijn verontschuldigingen mochten echter niet baten: Hertha Berlijn besloot de samenwerking meteen stop te zetten.

“Hertha neemt afstand van elke vorm van racisme”, verklaarde voorzitter Werner Gegenbaue. “Zulke uitlatingen komen op geen enkele manier overeen met de waarden waar onze club voor staat.” 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

2 gedachten over “Ex-doelman Jens Lehmann ontslagen door Hertha Berlijn op beschuldiging van racisme na opmerking over rassenquota”

  1. Ik kan daar geen racisme in vinden. Had hij hetzelfde gezegd van een blanke speler, dan was er eens goed mee gelachen.
    Ik heb trouwens al orkestjes of groepen zien optreden met enkel zwarte muzikanten……en 1 blanke van dienst.
    Gelukkig voor velen zijn we nog niet zover dat “le ridicule tue”

  2. Positieve discriminatie is quota invoeren ten nadele van blanken en politiek correct. Quota invoeren om het aantal kleurlingen te beperken en hypocriete extremisten toeteren over racisme. De logica ontsnapt mij.

Plaats een reactie

Delen