Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Bewoners asielcentrum Poelkapelle al gevaccineerd

Wijnand Meeus

In het asielcentrum in Poelkapelle werden de bewoners, net zoals in de gevangenissen, al eerder ingeënt. Asielzoekers zijn nochtans niet verplicht om zich te laten inenten met een vaccin tegen het coronavirus. Maar omdat er ‘een hoge bereidheid’ was, besliste de overheid voorrang te geven.

Fedasil wil zoveel mogelijk bewoners van asielcentra zich laten inenten en lanceerde daarom een infocampagne in verschillende talen om hen aan te zetten tot vaccinatie. In het asielcentrum van Poelkapelle bleek 86 procent bereid om dit te doen. “102 van de 119 volwassen bewoners hebben zich laten vaccineren. Dat is dus bijna 86 procent. Dat is een ongelofelijk goed resultaat waar wij erg blij mee zijn”, klinkt het bij Mieke Candaele van Fedasil.

De bewoners werden ingeënt met het vaccin van Johnson & Johnson. Dit omdat er maar één spuit nodig is van dat vaccin voor bescherming. “Dat is een bewuste keuze, omdat dit het voor ons makkelijker maakt om de vaccinaties te organiseren. Mensen verblijven een bepaalde periode in een asielcentrum, maar je weet nooit hoelang ze er zullen zijn. Voor een tweede inenting zou je ze dan terug moeten oproepen”, aldus Candaele.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

2 gedachten over “Bewoners asielcentrum Poelkapelle al gevaccineerd”

  1. 4dagen na AstraZ werd ik besmet met 12 dagen ziekenhuis. Liever dan deze kamelot had ik ook liever J en J gehad uiteraard. Mijn dochter en collega’s middelbare school docenten die risicovol werk verrichten, wachten nog een maand op vaccinatie. Het is dan ook abject dat overwegend vernielers van onze maatschappij voorrang krijgen.

  2. Ik neem aan dat er veel moslims tussen zitten. Die mogen zich helemaal niet laten vaccineren vanwege onreine bestanddelen in het vaccin, als aap (chimpansee), foetussen, kadavers (onder meer varken). Of zouden het dan toch, ondanks hun landen van herkomst, geen moslims zijn, en drinken ze daarom zoveel alcohol en is de religie van de Vrede aan hen voorbij gegaan…

Plaats een reactie

Delen