Boudewijn Bouckaert waarschuwt: "Een hyperpolitiek correcte woke rechter zal de minste kritiek op de islam bestraffen"

Professor Emeritus Boudewijn Bouckaert. Foto: Photonews.

Uncategorized

Boudewijn Bouckaert over Van Ranst: “Dit sujet blijft provoceren vanuit zijn hautaine positie als poco-paus en Groot-Viroloog”

Kristof Luypaert

Naar aanleiding van de toekenning door de liberale denktank van de Libera prijs aan Lieven Annemans sneert Van Ranst, door De Standaard om een reactie gevraagd, naar Annemans: “Proficiat Lieven, met je Tweede Golf prijs”.

Van Ranst insinueert daarmee dat Lieven Annemans verantwoordelijk zou zijn voor de tweede golf.

Professor Boudewijn Bouckaert, emeritus hoogleraar rechten en ‘law and economics’ aan de Ugent en tevens ook lid van de denktank, windt er geen doekjes om en spreekt niet enkel Marc Van Ranst, maar ook KUL-rector Luc Sels aan op Facebook.

“Dit sujet blijft maar provoceren vanuit zijn hautaine positie als poco-paus en groot-viroloog. De kritiek van Siegfried Bracke op dit sujet is meer dan terecht. Onbegrijpelijk dat KUL-rector Sels dit sujet blijft steunen. Zijn er dan geen echte academici meer in Leuven die deze prulrector bekritiseren?”

Het citaat van Marc Van Ranst in De Standaard.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

12 gedachten over “Boudewijn Bouckaert over Van Ranst: “Dit sujet blijft provoceren vanuit zijn hautaine positie als poco-paus en Groot-Viroloog””

  1. “Van Ranst insinueert daarmee dat Lieven Annemans verantwoordelijk zou zijn voor de tweede golf.” Gelukkig dat dit totaal irrelevante ‘weetje’ ons weer gebracht is …

  2. Zeer eigenaardig dat de academische wereld van de KUL deze wetenschapper, provocateur zomaar laten begaan, door zijn gerichte aanvallen smorst hij met het imago van de universiteit en het professorenkorps. Wat ook de reden voor zijn gedrag moge zijn, hij is een slecht voorbeeld naar de studenten en de samenleving toe.

  3. En dan is prof. Van Ranst kwaad, verontwaardigt op iedereen die hem niet naar de pijpen danst. deze mens krijgt dan nog een forum in een krant die zich kwaliteitsvol acht

  4. Eindelijk, het werd hoogtijd dat er ook eens van deze kant kritiek komt op ons klein dikzakske. Volgens mij was van ranst vroeger het klikspaantje van de klas en probeert hij nu deze frustraties van zich af te kwetteren.

  5. Het is een onmogelijke opdracht bij zo’n provocateur als V R maar moest niemand nog op deze laborant reageren zou dit zijn geestelijke ondergang betekenen.
    Wees nu eerlijk wat heeft deze persoon, buiten valse informatie, haatzaaierij en politieke propaganda voor extreem links eigenlijk bijgedragen aan het ganse coviddebat.
    Een intriest figuur dat zijn eigen put aan het graven is.

  6. In elke berichtgeving of commentaar over dhr. Van Ranst kan best verwezen worden naar zijn extreem-linkse sympathieën. En het feit dat hij door Vlamingenhaatster Onkelinx aan zijn job is geraakt. Zijn provocatief gedrag is ingegeven door talloze frustraties, laat ons hem wat steunen de arme man.

  7. Nog zo’n sujet van de KU Leuven is Nadia Fadil, woke activiste avant la lettre met een docentenjasje aan. Zij staat zonder twijfel aan de goede kant van de geschiedenis. Een greep uit haar academisch oeuvre:
    ‘Ook de keuze tot onderwerping kan tot emancipatie leiden.’ Of wat dacht u van ‘ Hallo@vrtnws: kunnen jullie ajb stoppen met altijd te spreken van “de radicale Hamas”. Net zoals nationalistische partijen hier, is Hamas democratisch verkozen. En ik hoor jullie nog niet van het “extremistische VB” of de “radicale NV-A” spreken.’

  8. Hoe langer Jürgen Conings ondergedoken blijft, hoe langer Linksoloog Van Ranst zich zal dienen blijven te verschansen in een Safe House. Dus, “hoop doet leven”……

  9. MVR = bekwame viroloog met wereldfaam die ons kundig advies gegeven heeft!?
    Bij mijn weten is covid-19 een nieuw beestje en de aanpak van de bestrijding een opstapeling van flaters en blunders die het betrokken heerschap handig probeert te camoufleren/zich verschuilt achter “voortschrijdend inzicht”.
    Zijn “forum” misbruikt hij van in het begin om uit alle registers aan polarisatie te doen en daarbij meent de kennis en het recht te hebben iedereen die zijn mening/strekking/visie niet deelt als geestlijke minussen aan de kaak te moeten stellen.

Plaats een reactie

Delen