Geert Bourgeois. Foto Photonews.

Geert Bourgeois. Foto Photonews.

Uncategorized

Bourgeois (N-VA) voorstander van coronapas, maar krijgt veel kritiek

/

Geert Bourgeois, Europees parlementslid voor N-VA, is voorstander van de zogenaamde coronapas. Daarmee zouden gevaccineerden meer vrijheden krijgen dan niet-gevaccineerden, iets waarvoor minister Wouter Beke enkele dagen geleden pleitte. Gelijkekansencentrum Unia vindt dat echter discriminatie, Bourgeois gaat in de aanval op Unia maar krijgt veel kritiek.

Krijgen gevaccineerden meer vrijheden dan niet-gevaccineerden of niet? In een nog niet zo ver verleden werd steevast gezegd dat dit niet zou gebeuren en dat iedereen de vrijheid zou krijgen zich al dan niet te laten vaccineren, met dezelfde vrijheden. Maar Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) doet het debat opnieuw oplaaien. “Ik vind dat de pro’s doorwegen op de contra’s”, aldus Beke. Hij vindt niet dat mensen zo alsnog verplicht worden om het vaccin te nemen, maar noemt het een “aansporing en aanmoediging”.

Gelijkekansencentrum Unia verzet zich tegen de coronapas. Volgens hen is er sprake van discriminatie indien onderscheid gemaakt wordt tussen gevaccineerden en niet-gevaccineerden. Experte discriminatie Dominique De Meyst bevestigt dat zo’n coronapas discriminerend is. “Als we op basis van die informatie groepen in de samenleving anders gaan behandelen, is dat in strijd met de discriminatiewetgeving.”

N-VA-europarlementslid Geert Bourgois hoopt echter dat de coronapas er toch komt. “Straf dat Unia zich met overheidsgeld verzet tegen een Coronapas”, aldus Bourgeois op Twitter. “Het is een zaak van verantwoordelijkheid tegenover de gemeenschap je te laten vaccineren, een negatieve test voor te leggen of je immuniteit te bewijzen. Discriminatie? In geen geval.”

Bourgeois krijgt heel wat kritiek op zijn tweet. Een bloemlezing:

https://twitter.com/Peter26091646/status/1389899098267033606
https://twitter.com/Rudpren/status/1390284811160391680

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




3 gedachten over “Bourgeois (N-VA) voorstander van coronapas, maar krijgt veel kritiek”

  1. En dan draagt deze EU-aanhanger van het coronapaspoort nog een Brits poppy ook. Die kerel is van ’t padje af sinds ie in het bejaardenhuis voor uitgerangeerde politici zit.

  2. Is de invoering van een Impfpass soms een standpunt van de N-VA. Ik zie het al gebeuren: Achtung! Coronapolizei! Kein Impfass? Abfuhren zum impfung! Misschien kunnen de gevaccineerden een armband dragen als bevestiging van hun prikje, zoals nu al het geval is in een Amerikaans restaurant. Dat is alleszins discreter dan gele letters NV op de kleren van diegenen die ‘Niet Vaccineerd’ zijn.

Plaats een reactie

Delen