Brits-Pakistaanse vrouw (25) in koelen bloede afgemaakt door Pakistaanse 'minnaar' omdat ze schijnhuwelijk weigert

Mahira Zulfiqar (25) werd in koelen bloede vermoord. Foto: Twitter.

Uncategorized

Brits-Pakistaanse vrouw (25) in koelen bloede afgemaakt door Pakistaanse ‘minnaar’ na weigering huwelijk

Kristof Luypaert

In Pakistan is een 25-jarige Brits-Pakistaanse vrouw met Belgische nationaliteit vermoord door een afgewezen ‘minnaar’. De man wilde met haar te trouwen om een nieuwe nationaliteit te verwerven. De vrouw weigerde echter in te gaan op zijn avances maar werd in koelen bloede afgemaakt.

Mahira Zulfiqar (25) woonde een tijdje in België waardoor ze de Belgische nationaliteit kreeg. Omdat een stage in het kader van haar opleiding was uitgesteld vanwege Covid-19, reisde ze drie maanden geleden naar Pakistan. Ze verbleef er in een gehuurd appartement dat ze deelde met een vriendin.

Tijdens haar verblijf is de vrouw door een ‘vriend’ benaderd om met hem te trouwen. De zogenaamde ‘minnaar’ wilde wellicht via een ‘schijnhuwelijk’ een nieuwe nationaliteit verwerven, maar de 25-jarige rechtenstudente weigerde.

Pakistaanse media berichten dat Mahira afgelopen zondag aan haar oom bekende dat ze door Saad Amir Butt en Zahid Jadoon. bedreigd was met “ernstige gevolgen” omwille van de huwelijkskwestie. Maandag is de vrouw dood aangetroffen in haar appartement. Het lichaam is ontdekt door een huishoudhulp die het appartement kwam poetsen.

Vermoord met nekschot

Uit de eerste vaststellingen blijkt dat ze in koelen bloede is afgemaakt. De vrouw is teruggevonden in een plas bloed met meerdere schotwonden in de nek en de arm. Op haar lichaam zijn ook littekens aangetroffen.

Er is nu een onderzoek geopend tegen vier verdachten. Onder hen twee mannen die zijn geïdentificeerd als Mahira’s vrienden, Zahir Jadoon en Saad Amir Butt. De openbare aanklager gaat er van uit dat Zulfiqar vermoord is door haar vrienden Jadoon en Butt. Ze voegde eraan toe dat de verdachte met Zulfiqar wilde trouwen.

De politie verklaarde in de krant Republic Bharat dat Saad A.B. de hoofdverdachte is. De politie is op zoek naar de vermoedelijke daders. “We hebben een gsm in beslag genomen en we onderzoeken beelden van bewakingscamera’s in de buurt”, zegt inspecteur Sayyed Ali in The Guardian.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

8 gedachten over “Brits-Pakistaanse vrouw (25) in koelen bloede afgemaakt door Pakistaanse ‘minnaar’ na weigering huwelijk”

  1. Héél triestig noodlot voor deze vrouw Mahira . Waarom bleef je niet gewoon in Belgie wachten om verder uw studies rechten te voltooien . In élk geval hier veiliger om te wachten op versoepeling om terug stage te doen .Helaas , je bent een zoveelste slachtoffer v.d.Covid restricties. 😥 zo schrijnend hoe dit kon gebeuren .is een nachtmerrie voor de ouders en familie .
    Oprechte condoleances .🙏🤲😥

  2. De dood van een onschuldige jonge studente . Zinloos geweld .Moord is moord .Het gerecht moet zijn werk doen .Mahira deed enorme inspanningen om een waardevol beroep te leren .Alle kansen zijn haar ontnomen .Mooie toekomst is haar niet gegund .Ieders dagen zijn geteld .Als onschuldig slachtoffer blijft Mahira in Gods herinnering voor eeuwig leven in het paradijs. HÉÉL binnenkort .Amen 🤲🤲 .

  3. Daar zijn dus geen rassen. Geen achterlijke religies, tradities, culturen. Alle mensen zijn gelijk. Er is maar een soort mens en die is van nature goedaardig, intelligent en tolerant. Ze stierf omdat ze zich beriep op de vrije en individuele keuze om zelf haar levenspartner te kiezen. Deviant rechts gedachtengoed waarmede zij haar doodsvonnis tekende. Hoe verklaart men die minachting voor vrouwen en meisjes in onze voormalige kolonies? En dat soort landen waar macho’s vrouwen als privaat bezit pleegt te behandelen beschikt dus over een zetel in de UNO. Qui se ressemble, s’assemble (soort zoekt soort).

Plaats een reactie

Delen