Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Cultuuroorlog

Britse spoorwegmaatschappij overweegt niet langer met ‘dames en heren’ te groeten na klacht van non-binaire reiziger

Simon Segers

Na een klacht op Twitter van een ‘non-binaire’ passagier heeft de London North Eastern Railway (LNER) besloten om haar personeel reizigers te laten aanspreken zonder geslacht te vermelden. De beslissing kan op veel negatieve reacties rekenen op Twitter.

https://twitter.com/LNER/status/1392127029311647749

Laurence Coles is een treinwachter, lid van de Labour Party en een LGBT-vertegenwoordiger van de spoorwegvakbond. Coles tweette dat hij niet zou luisteren naar de aankondiging waarin de conducteur de reizigers begroette met “dames en heren, jongens en meisjes”. De sociale media verantwoordelijke van de LNER excuseerde zich met de boodschap dat de conducteurs ‘dergelijke taal’ niet zouden mogen gebruiken en dat het bedrijf zo inclusief mogelijk wil zijn. De tweets van Coles zijn ondertussen afgeschermd

Hoewe de LNER de conducteur in kwestie niet op het matje roept, lieten zij wel weten het taalgebruik onder de loep te zullen nemen. Onder het bericht van de spoorwegmaatschappij staan vele reacties die de aanpak van LNER veroordelen. Een gebruiker zegt: “Hebben jullie enige idee hoe dit overkomt bij gewone mensen?”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

6 gedachten over “Britse spoorwegmaatschappij overweegt niet langer met ‘dames en heren’ te groeten na klacht van non-binaire reiziger”

  1. Voortaan moet dames en heren vervangen worden door ‘dames, lesbiennes, transvrouwen, heren, homoseksuelen, transmannen, pedofielen en andere seksueel anders geaarden, allemaal welkom op de trein der dwaasheid’.

Plaats een reactie

Delen