Britten trekken massaal naar pubs, bierschaarste dreigt

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Britten trekken massaal naar pubs, bierschaarste dreigt

Anton Schelfaut

In het Verenigd Koninkrijk heeft de vraag naar bier alle verwachtingen overtroffen. Dat zegt de topman van de Britse pubketen Mitchell Butlers aan de krant Financial Times. “De leveranciers kunnen niet volgen”, klinkt het.

Sinds 12 april mogen pubs en restaurants in Engeland de terrassen weer openen. In Schotland en Wales is dat sinds begin deze week ook het geval. Het zonnige weer en de uitbreiding van het aantal sociale contacten hebben ertoe geleid dat de Britten massaal naar de pubs trekken.

De bierverkoop lag tijdens de eerste week van de versoepelingen in Engeland 12 procent hoger dan tijdens dezelfde periode in 2019, ondanks het feit dat enkel de terrassen open mogen. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Oxford Market Watch.

Budweiser Brewing Group UK Ireland, een dochteronderneming van AB InBev, brouwt de klok rond om aan de enorme vraag te kunnen voldoen. De brouwer produceert onder meer Stella Artois en Camden Hells, twee populaire merken in de Britse pubs.

In België mogen de terrassen weer open vanaf zaterdag 8 mei.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen