(Photonews)

(Photonews)

Uncategorized

Brusselaars moeten vrijdagavond twee uur binnen blijven tot avondklok vervalt

Pieter Van Berkel

Brusselaars moeten vrijdag twee uur binnen blijven: van 22 uur ’s avonds tot middernacht. De avondklok in Brussel geldt immers van 22 uur tot 24 uur, waarna de nationale afschaffing van de maatregel in voege treedt.

“Dit is een Belgenmop, en niet eens zo’n goede”, zegt Brussels parlementslid Gilles Verstraeten in De Ochtend op Radio 1. “Mijn tolerantiegrens voor dergelijke absurditeiten heeft ondertussen zijn dieptepunt bereikt. Leg mij eens uit wat dit bijbrengt.”

“Er zit een zekere bestuurlijke logica, maar alleszins geen menselijke logica in”, aldus Verstraeten. “Tot 22 uur is er niks aan de hand. Dan moeten we twee uur binnenblijven, en dan om middernacht is er weer niks aan de hand. Dit is echt wat je moet doen om een volledige bevolking te laten twijfelen aan het hele maatregelenpakket.”

“Daar komt dan ook nog eens bovenop dat die avondklok niet goed gehandhaafd is”, klinkt het verder. “Er waren na 22 uur nog altijd veel mensen op straat. Ik heb ook heel veel verhalen gehoord van mensen die na de avondklok nog op straat waren, de politie tegenkwamen en geen boete kregen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

2 gedachten over “Brusselaars moeten vrijdagavond twee uur binnen blijven tot avondklok vervalt”

Plaats een reactie

Delen