Bijkomende wetgeving om relschoppers uit manifestaties te weren komt er niet na druk van vakbonden en PVDA

Raoul Hedebouw (uiterst links) en Peter Mertens (rechts) op een PVDA-manifestatie. Photonews

Uncategorized

Brussels burgemeester Close: “Meeste manifestaties op 1 mei goed verlopen”

Anton Schelfaut

De meeste manifestaties die op 1 mei plaatsvonden in Brussel zijn zonder problemen verlopen. Dat heeft burgemeester Philippe Close (PS) zaterdagavond gezegd bij RTBF. “Er is alleen wat er gebeurd is in het Ter Kamerenbos”, zei hij over La Boum 2.

In Brussel vonden gisteren verschillende acties plaats, zoals een 1 mei-viering aan het De Brouckèreplein, een flashmob in het Centraal Station en optredens aan de Muntschouwburg. “We mogen onszelf feliciteren omdat de meeste manifestaties goed zijn verlopen”, zei burgemeester Philippe Close zaterdagavond aan RTBF.

“Er is alleen wat er gebeurd is in het Ter Kamerenbos”, zei Close over de ontruiming van het park. “Veel personen hebben gehoor gegeven aan onze oproep om niet te komen. Er waren enkele honderden mensen, veel minder dan voor La Boum 1.”

Persagentschap Belga meldt dat er gisteren tussen de duizend en tweeduizend mensen aanwezig waren in het Ter Kamerenbos. De politie heeft het over “enkele honderden deelnemers”.

“Jammer genoeg is dat ontspoord op een bepaald moment en zijn we moeten tussenkomen. Maar van het tiental evenementen dat vandaag plaatsvond, is de grote meerderheid goed verlopen”, aldus Close.

Bij de ontruiming van het Ter Kamerenbos heeft de politie uiteindelijk 132 mensen aangehouden. Vijf van hen blijven in de cel. Er vielen ook 28 gewonden.

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) bedankt burgemeester Close en de Brusselse politiediensten voor hun optreden. “Dank aan iedereen die gevolg heeft gegeven aan de oproep om niet naar het Ter Kamerenbos te gaan. Dank ook aan de politie voor de voorbereiding en het zorgen voor de veiligheid van zovelen”, schrijft ze op Twitter.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

3 gedachten over “Brussels burgemeester Close: “Meeste manifestaties op 1 mei goed verlopen””

Plaats een reactie

Delen