Magnette: “Gekibbel tussen Franstalige en Vlaamse liberalen wijst op situatie die erg gespannen aan het worden is”

PS-voorzitter Paul Magnette. Photo News

Uncategorized

Brussels minister Sven Gatz vergelijkt Jürgen Conings met Salah Abdeslam: “Zoek de 7 verschillen”

Anton Schelfaut

Brussels minister Sven Gatz (Open Vld) vergelijkt de voortvluchtige militair Jürgen Conings met terreurverdachte Salah Abdeslam. “Hou op met 2 maten en 2 gewichten te meten”, luidt zijn oproep via Twitter.

Jürgen Conings verdween maandag van de radar, nam zware wapens mee uit de kazerne en dreigde met aanslagen. Hij heeft uiterst rechtse ideeën en wordt als mogelijk gevaarlijk beschouwd. Een zoektocht met honderden agenten en militairen leverde vooralsnog niets op.

Brussels minister Sven Gatz daagt zijn volgers op Twitter uit om de verschillen te zoeken tussen Conings en Salah Abdeslam. “Zoek de 7 verschillen. (tip: er zijn veel meer gelijkenissen) Hou op met 2 maten en 2 gewichten te meten, mensen. Geweld, terreur en de democratie willen omverwerpen, daar worden wij allemaal (iedereen) slechter van, ongeacht de dader. Er zijn geen winnaars in de chaos”, schrijft hij.

(Lees verder onder de tweet.)

“Je wilt het niet snappen. En dus zal je stemmen blijven verliezen”, repliceert Vlaams Parlementslid Sam Van Rooy (Vlaams Belang). Hij verwijst daarbij naar een artikel over Hassan Iasir, één van de moordenaars van agente Kitty Van Nieuwenhuysen, die na 13 jaar de gevangenis mag verlaten. “De hiervoor verantwoordelijke politici hebben geen idee hoezeer dit het rechtvaardigheidsgevoel aantast en hoe kwaad dit mensen maakt… #jurgenC“, twitterde Van Rooy.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

16 gedachten over “Brussels minister Sven Gatz vergelijkt Jürgen Conings met Salah Abdeslam: “Zoek de 7 verschillen””

  1. Dag Sven. Ik heb de verschillen even opgezocht en het zijn er in totaal 813 waarvan 130 afgeslacht and 683 verwond voor Abdeslam. Dit tegenover NUL, ZERO, NADA voor Jurgen

  2. De meeste (linkse) politici beleven weer hun gloriemomentje (lees:natte broek) om hun haatspeech tegen (extreem) rechts te kunnen uitspouwen. Ach, het zijn maar stuiptrekkingen van een lichtdovend flutpartijtje. Jullie gal is de voeding voor VB, doe maar lekker voort.

  3. Wie is die man Gatz, was die geen uitgespuwde politicus die bier ging brouwen of tenminste proberen te managen? Nu is het een linkse activist die het verschil niet kent tussen een terrorist die iedereen behalve zichzelf opblaast uit lafheid, en een militair die door mensen als Gatz geflipt is. Hoeveel doden heeft JC op zijn geweten? Hoeveel doden heeft Abdeslam op zijn geweten? Hoeveel doden heeft uw partij op haar geweten, Maggie op kop met mondmaskers, testen en het opsluiten van ouderen in besmette homes? Dus uw reactie is zielig en ik hoop dat u nog goed kan slapen na het posten van deze onzin. Waar was u om een reactie te geven op het Sihame graaicomplot, op het Pinxtengraaicircus? Waar was uw reactie toen Verhofstadt mensen kerst ontzegde om een brexitdeal rond te krijgen? Waar was uw reactie als Maggie een eenmanszaak een miljoencontract toeschoof om mondmaskers te kopen? Waar was u al die tijd? Bier aan het brouwen?

  4. Nog een verschil. Kinderen van de Syrie strijders mogen niet verantwoordelijk gesteld worden voor de daden van hun ouders. Maar blijkbaar mogen blanke mensen wel verantwoordelijk gesteld worden voor het optreden van Leo 2, Columbus, Piet Hein,… Wat heb ik nu in godsnaam te maken met die gasten?

  5. Spijtig Mr. Sven Gatz, dat jij medeverantwoordelijk bent voor het feit dat er mensen zoals Jurgen Conings domme dingen doen. Als jullie “wereldvreemde” politici echt niet gaan luisteren naar wat er leeft onder de normale mensen zal het van de regen in de drop lopen. Waarom beloven jullie steeds voor elke verkiezing om in het vervolg naar het volk te luisteren en na de verkiezingen die belofte laat vallen als een steen? Postjes en poen pakken is natuurlijk belangrijker dan het volk, dat je met de media verder bespeelt op een ongeoorloofde manier! Ik wil de actie van Jurgen Conings niet goed praten. Maar de acties en gedragingen van politici, waaronder Shihame A. , zowel als liegende, geen tegenspraak duldende virologen, dragen zeker niet bij tot een betere en verdraagzame maatschappij!

  6. bij mijn weten heeft JC niets gedaan en heeft gatz vriendje veel mensen vermoord,dat is EEN groot verschil,trouwens waarvoor zou men JC kunnen veroordelen,buiten een wapen te dragen en te hebben heeft hij niets gedaan.gatz zal binnenkort ander werk moeten zoeken,gezien de peilingen

  7. Gatz is te vergelijken met “Comical Ali”. Gatz is een Brussels ketje, die zijn eigen leugens gelooft. Vlamingvreemd en een windhaan eerste klas. Niet te verwonderen dat zijn politiek nest Open VLD is. Van dat soort politici zijn er daar dertien in een dozijn. Wat hen bezig houdt is macht, macht, macht. En daarvoor zijn ze bereid hun eigen volk te verloochenen. De pest voor Vlaanderen is terug.

  8. Dit zegt alles over Sven Gatz. Kan duidelijk geen onderscheid maken tussen Terroristen en militairen waarvan de stoppen zijn doorgeslagen door confrontatie met terroristen.

  9. Als een militair doorslaat is het de schuld van rechtse politici. Als een pandemie niet onder controle geraakt is het de schuld van de burgers . Als een VLD politica mondmaskers laat verbranden is het de schuld van het leger . Als er een VLD politica met gemeenschapsgeld gaat lopen is het de schuld van de polariserenden. Als de VLD stemmen verliest is het de schuld van VB e n NVA .Wanneer gaat de VLD eens erkennen dat ZIJ de grote schuldige zijn aan dit alles…

  10. Weer zo een gewetenloze linkse opruier , die totaal geen voeling heeft met het Vlaamse volk !
    Stuur die eens een paar jaar legerdienst doen, zal het in zijn broek doen , want kan zelfs zijn veters niet binden dat zielig ventje maar wel een grote mond hebben ! De regel zou moeten zijn dat de politici altijd legerdienst moeten doen , in plaats van sportjournaliste als criterium nemen !!

Plaats een reactie

Delen