Brusselse politie zoekt 'seksistische bezorger'

Foto: illustratief. Shutterstock.

Uncategorized

Brusselse politie zoekt ‘seksistische bezorger’

Kristof Luypaert

In de namiddag van dinsdag 4 mei 2021 is de aandacht van een team van de Brusselse politie getrokken door hevig geroep uit de nabijgelegen Baljuwstraat. Toen de politieagenten ter plaatse kwamen waren ze getuige van een hevige woordenwisseling tussen een man en twee vrouwen. Die bekloegen zich over de seksistische opmerkingen van een bezorger.

De agenten haalden de protagonisten snel uit elkaar. De twee zussen vertelden hen dat ze verontwaardigd zijn over de seksistische opmerkingen die, toen ze voorbij wandelden, zijn gemaakt door een van de bezorgers die in het bijzijn van andere collega’s op zijn bestelling wachtte.

Toen ze bij de man verhaal wilden halen voor dit denigrerende gedrag ontstond onenigheid. De politie kon dankzij haar tussenkomst een einde maken aan het geschil.

De man, die door de slachtoffers als dader is aangewezen, verklaarde dat niet hij de dader van de beledigingen was. Het zou daarentegen gaan om een van zijn collega’s die de plaats direct had verlaten en van wie geen spoor werd teruggevonden. De dienst politionele slachtofferbejegening van de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene staat de slachtoffers bij.

Het onderzoek loopt om de precieze toedracht van de feiten vast te stellen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

Plaats een reactie

Delen