Tishaura Jones, burgemeester van St. Louis (Democraten). Foto Shutterstock

Tishaura Jones, burgemeester van St. Louis (Democraten). Foto Shutterstock

Uncategorized

Burgemeester St. Louis wil politiebudget verkleinen ondanks hoogste moordcijfers in de VS

Simon Segers

Tishaura Jones (Democraten), de burgemeester van St. Louis in de Amerikaanse staat Missouri, wil snoeien in het politiebudget van haar stad. Dit ondanks de torenhoge cijfers van gewelddadig criminaliteit.

St. Louis is al sinds 2014 de stad met het hoogste aantal moorden in de VS. Ondanks een onafgebroken afname van de populatie sinds de jaren 1960 zijn de moordcijfers het hoogst in 50 jaar. Burgemeester Tishaura Jones (Democraten) wil echter het onderbemande politiekorps verkleinen en een lokale gevangenis sluiten. De directeur van het gevangeniswezen is ook opgestapt nadat de burgemeester haar onvrede met zijn werking had geuit.

100 vacatures

Op dit moment staan er 100 vacatures open bij de politie in St. Louis. Jones wil geen agenten ontslaan, maar wel het jaarlijkse budget met 4 miljoen dollar verminderen. Zij is van mening dat een grotere politiemacht de criminaliteitscijfers niet doet dalen. De burgemeester wil de vrijgekomen fondsen onder andere investeren in publieke huisvesting en slachtofferhulp.

St. Louis kent een grote zwarte gemeenschap, ongeveer 45 procent van de inwoners. De meerderheid van de moorden in de stad wordt gepleegd door Afro-Amerikanen. In 2016 ging het om maar liefst 93 procent van de verdachten. De politievakbonden in de stad zijn ook gescheiden, een voor blanke en een voor zwarte agenten. “Als ze elkaar niet vertrouwen, hoe kunnen we dan verwachten dat de inwoners van St. Louis dat wel doen?

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

2 gedachten over “Burgemeester St. Louis wil politiebudget verkleinen ondanks hoogste moordcijfers in de VS”

Plaats een reactie

Delen