Burgemeester Veerle Heeren (CD&V) - Afbeelding: Facebook

Burgemeester Veerle Heeren (CD&V) - Afbeelding: Facebook

Uncategorized

Burgemeester Veerle Heeren (CD&V) bekent schuld: “Ik zou dit niet opnieuw doen en wil me verontschuldigen”

Kristof Luypaert

De burgemeester van Sint-Truiden, Veerle Heeren (CD&V) bekent dat ze een inschattingsfout maakte. In een geschreven reactie aan Het Laatste Nieuws geeft ze toe dat  ze te vroeg gevaccineerd is. Ze liet ook familieleden en kennissen vaccineren, zo bleek eerder uit gelekte documenten.

https://redactie.palnws.be/2021/05/burgemeester-sint-truiden-mogelijk-al-gevaccineerd-onethisch/

“Ja, ik ben inderdaad gevaccineerd in maart”, schrijft Heeren in haar verklaring. “Op dat moment waren er dagelijks vrij grote hoeveelheden niet toegewezen vaccins. Doordat het oproepingssysteem niet helemaal op punt stond en een groep opgeroepen zorgverleners al eerder gevaccineerd waren in hun instelling. Ik verzeker u dat wij de vaccinatiestrategie van de overheid nauwgezet gevolgd hebben waarbij een aantal doelgroepen en prioritaire lijsten zijn vastgelegd.”

Er was bijzonder veel kritiek en opschudding omdat Heeren al op 10 maart haar eerste Pfizer-vaccin, en op 31 maart haar tweede vaccinatie had gekregen. Vooruit-raadslid Ludwig Vanhove had dat eerder “onethisch” genoemd. 

Burgemeester “liet zich overtuigen”

Naar eigen zeggen heeft ze “meermaals geweigerd in te gaan op de suggestie vanuit het vaccinatiecentrum, om mij te laten vaccineren”. Als verklaring dat ze daar toch op in ging verwijst ze naar haar “dagelijkse aanwezigheid in het vaccinatiecentrum als burgemeester”. Heeren is meegenomen in de vaccinatie van de groep vrijwilligers van het vaccinatiecentrum.

Heeren die consequent schrijft dat ze zich ‘liet overtuigen’ spreekt van een ‘inschattingsfout’. Wel benadrukt ze dat ze geen wet heeft overtreden. “Ik zou dit niet opnieuw doen. Bovendien heb ik de foute perceptie niet voorzien die de voorbije dagen is ontstaan en ik wil mij hiervoor uitdrukkelijk verontschuldigen bij de inwoners van de regio Sint-Truiden.”

Over de twee directe familieleden, twee buren, enkele kabinetsmedewerkers tot zelfs de vader van een medewerkster blijft ze op de vlakte. Daarbij zaten personen tussen 23 en 62 jaar oud. Heeren zou enkel namen doorgegeven hebben, maar stelt dat ze “op geen enkel ogenblik voor iemand concreet is tussengekomen”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

12 gedachten over “Burgemeester Veerle Heeren (CD&V) bekent schuld: “Ik zou dit niet opnieuw doen en wil me verontschuldigen””

  1. “Ik heb me laten overtuigen”? Neen. Je kan niet terugvallen op je vrouwelijkheid enerzijds wanneer je anderzijds een leidersrol vervult. Da’s voor losers. De macht brengt de verantwoordelijkheid met zich mee. Je kan die niet loskoppelen wanneer je merkt dat mensen een hekel aan je hebben.

  2. Op t moment dat er overschotten waren als burgemeester niet denken aan brandweerlui, politiemensen, onderwijzend personeel, enz dan wel aan je dochter, buren, medewerkers geeft een mooi (?) beeld waar de échte prioriteiten van mevrouw liggen!
    En wanneer je voor zoiets klein al op dergelijke schaal uit de bocht gaat, zou de vraag gesteld kunnen/moeten worden bij hoeveel andere gelegenheden er voor familie, vrienden en kennissen afwijking van de geldende wetten/voorschrifte werd “geregeld”…

  3. mevr Heeren maakte een fout, da’s waar, maar ze sloeg nu toch echt wel “mea culpa”.
    vraagje: was/is mevr Heeren een goeie burgemeester?? of doet dat er niet meer toe??
    verder: opvallend hoe de matekes v d plaatselijke “Vooruit” erop springen, gelukkig dat ze zijn met dit afleidingsmanoeuver waarmee ze de aandacht van hun schandalig korrupte mandatarissen overal ten lande efkes op de achtergrond doen verdwijnen!
    mijn mening: hier maken ze weer eens van een mug een olifant!

  4. Voorwerp: Het incivisme van de burgemeester van Sint-Truiden, Veerle Heeren. Met haar fake “mea culpa”, onder politieke druk, is haar fout nog altijd niet hersteld. Bovendien heeft ze met haar schandalige actie de waardigheid van haar ambt en de voorbeeldfunctie als burgemeester zware schade berokkend. De burgemeester heeft bij deze bewezen niet over de morele en democratische normen en waarden te beschikken om haar ambt op een verantwoordelijke en professionele wijze verder uit te oefenen. Het negeren (sic) van de terzake geldende overheidsbeslissingen waarvan de burgermeester geacht wordt te waken dat ze punctueel uitgevoerd worden, alleen al, vereist het onmiddellijk ontslag van de foute burgemeester. Het interveniëren bij de vaccinatiepost om fraudeleuze ingrepen onder druk te laten uitvoeren is moreel walgelijk en onaanvaardbaar in hoofde van een magistrate met een voorbeeldfunctie. Deze burgemeester heeft zich op een schandalige wijze schuldig gemaakt aan incivisme en haar misdrijf moet gesanctioneerd worden met afzetting om de burgers en onze instellingen te beschermen en last but not least de burgemeester laat zich best verzorgen voor haar deviant gedrag. Tot besluit: Excuses van burgemeester Veerle Heeren zullen pas geloofwaardig klinken als ze de eer aan zichzelf houdt en ontslag indient in de gemeenteraad. Dit is de prijs, een signaal, om het vertrouwen in de politiek en bestuur van Sint-Truiden te herstellen.

  5. Ze blijven liegen zelfs als ze tot op de grond zijn afgebrand. Als burgermeesteres (ne mens moet opletten wat em tegenwoordig zegt maar tklinkt wel kinky :o)))) denk je in de eerste plaats aan de anderen en niet aan jezelf
    Ze had van in den beginne zelfs als de vaccinaties niet waren opgestart andere instructies moeten geven in de zin van eerst de anderen. En voor de burger die nog geloofd in dit soort politiekers. Beloven te starten met een schone lei is een illusie voor de goedgelovige kiezer.

  6. Had er geen “klokkenluider” geweest,dan was ’t niet uitgekomen.
    Dus ze heeft géén spijt!!
    Spijt dat ze “gepakt” is,tegen de lamp gelopen, dát wél natuurlijk!!!
    Te walgelijk voor woorden vind ik dit gedrag!!!

Plaats een reactie

Delen