Caitlyn Jenner vindt deelname trans meisjes aan vrouwensport "oneerlijk"

Ex-topsporter en trans vrouw Caitlyn Jenner. Shutterstock

Cultuuroorlog

Caitlyn Jenner vindt deelname trans meisjes aan vrouwensport “oneerlijk”

Anton Schelfaut

Caitlyn Jenner, ex-topsporter en trans vrouw, vindt het “oneerlijk” dat trans meisjes zouden deelnemen aan vrouwensporten. Dat heeft ze gezegd in een interview met de Amerikaanse showbizz-site TMZ.

“Als je biologisch een jongen bent, zou je niet aan meisjessport moeten doen.” Zo luidt de titel van het interview met Caitlyn Jenner op de Amerikaanse showbizz-site TMZ. Twee weken geleden maakte ze bekend dat ze als Republikeinse kandidaat meedingt naar het gouverneurschap van Californië. Het interview werd afgenomen in het kader van die verkiezingsstrijd.

Daarin zegt de 71-jarige Jenner dat ze het “oneerlijk” vindt dat trans meisjes, dat zijn meisjes die geboren worden als biologische jongens, zouden deelnemen aan vrouwensporten. “We moeten meisjessporten in onze scholen beschermen”, klinkt het. Heel wat activisten binnen de transgendergemeenschap zijn van mening dat trans meisjes wél zouden moeten kunnen deelnemen aan vrouwensporten. Verschillende Amerikaanse staten willen trans meisjes echter weren uit vrouwensporten.

Jenner, die in 2015 zelf naar voor stapte als trans vrouw, was in de jaren zeventig een van de meest succesvolle kandidaten in de tienkamp. In 1976 won ze goud op de Olympische Spelen in Montreal. De voorbije decennia was te zien in Keeping up with the Kardashians vanwege haar huwelijk met Kris Jenner. Het stel heeft twee kinderen: Kendall en Kylie.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

8 gedachten over “Caitlyn Jenner vindt deelname trans meisjes aan vrouwensport “oneerlijk””

  1. Het is evident dat mannen – of ze nu travestie, transseksueel, homoseksueel dan wel biseksueel zijn – niets te zoeken hebben in de competities (en de kleedkamers van de vrouwen). Dat is geen discriminatie van deze abnormalen, maar gewoon gezond verstand.

  2. Lesbische en bi-vrouwen wel? En wat dan met hermafrodiet geboren? Ik denk dat u de boel een beetje op een hoop smijt door gebrek aan kennis / verschil niet kennen tussen genderdysforie en aantrekking tot

  3. Achterhaald? Als een kindje met een penis geboren wordt, is het een mannetje. Toch? Wat is er ‘onwetenschappelijk’ aan een het hebben van een penis? Ik word stilaan moe van die ‘gendergekte’.

  4. Meneer Erik vind het dus normaal dat een man met de bouw van een dokwerker (1.90 m en 100 kg) zich, om gelijk welke reden ook, verandert van geslacht en dan gaat meedoen aan de vrouwen competities ? Serieus blijven hé.

Plaats een reactie

Delen