(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Chauvin vraagt nieuw proces aan in zaak George Floyd

Pieter Van Berkel

Voormalig agent Derek Chauvin vraagt een nieuw proces aan in de zaak rond de dood van George Floyd. Volgens zijn advocaat werd zijn recht op een eerlijk proces geschonden.

Chauvin diende dinsdag een verzoek in voor een nieuw proces in de zaak rond George Floyd. Volgens zijn advocaat Eric Nelson werd zijn grondwettelijke recht op een eerlijk proces herhaaldelijk geschonden.

Nelson verwijst onder meer naar de weigering van de rechter om een verandering van locatie toe te staan en de beslissing om juryleden niet te sekwestreren tijdens het proces. Hierdoor konden de juryleden beïnvloed worden door de grote media-aandacht, aldus de verdediging.

Ook de weigering om een getuigenis af te dwingen van Morries Hall, een vriend van Floyd en vermoedelijke drugsdealer die op het moment van zijn overlijden bij hem was, wordt aangehaald in het verzoek.

“Het cumulatieve effect van de meervoudige fouten in deze procedure heeft de heer Chauvin een eerlijk proces ontnomen, in strijd met zijn grondwettelijke rechten”, klinkt het.

Chauvin riskeert celstraf van veertig jaar

Chauvin werd schuldig bevonden aan de dood van Floyd en riskeert een celstraf van maximaal veertig jaar. De advocaat van de ex-agent vraagt niet alleen om een nieuw proces, maar ook om vernietiging van de schuldigverklaringen tegen Chauvin.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

11 gedachten over “Chauvin vraagt nieuw proces aan in zaak George Floyd”

  1. Terecht want minstens de perceptie werd gewekt dat deze onhandige agent veroordeeld werd om te vermijden dat vandaliserend en plunderend anti-blank racistisch BLM-crapule de stad zouden afbreken.

  2. ook in de UK : Police officer Benjamin Monk, 42, is charged with murder of Dalian Atkinson
    Ex-Aston Villa star died in Telford, Shropshire in 2016 after police confrontation
    Prosecutors say he was tasered for 33 seconds and kicked in the head by cop (nadat hij al bewusteloos was ) en ook zijn vriendinnetje bleef er op los slaan met baton

  3. A number of Christian groups that have been holding revival services at the site where George Floyd died in Minneapolis say they’re seeing many people turn to God in baptisms and miracles are happening.

  4. Uiteraard dient Derrick Chauvin een totaal nieuw proces te krijgen, buiten de stad Minneapolis!! De betoging die daar georganiseerd was vlak voor de uitspraak van de jury zegt al genoeg!!
    Het beste zou het proces plaats vinden op het platteland, maar nog béter in een andere staat! Dit alles om vooringenomenheid te voorkomen.
    Want in Minneapolis vreest iedereen voor zijn leven als Chauvin vrijgesproken wordt : De juryleden, de rechter de Openbare Aanklager én de Advocaten van de verdediging!!
    Zover hebben de Democraten de Democratie laten ontsporen en straatterreur toegelaten om een politiek proces te kunnen beïnvloeden!!
    En de lafaard Joe Biden zegt dan nog publiekelijk, dus officieel en in het openbaar, dat Chauvin een moordenaar is, voor de uitspraak van de Jury!
    Deze President dient nu al geïmpeached te worden! Hij is een schande voor de ganse Amerikaanse bevolking!

  5. De hoven van beroep in Minnesota kunnen de veroordeling niet ongedaan maken, maar het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten wel, zoals ze hebben gedaan in andere zaken waarbij de jury werd geïntimideerd. Er kon geen garantie worden gegeven dat deze jury in staat was gerechtigheid te betrachten zonder dat het dreigende zwaard van Damocles – opgevoerd door Waters – boven hun hoofden hing. Dat is niet de rechtsstaat. Dat is de passie van de massa. Hooggerechtshof en andere federale rechtbanken hebben in het verleden reeds verschillende veroordelingen ongedaan gemaakt op basis van deze intimidatietactieken.

  6. Een blanke agent wordt veroordeeld, dit om BLM rellen te voorkomen.
    Een zwarte footballer/acteur wordt vrijgesproken voor de bewezen moord op zijn vrouw, om rellen te voorkomen.
    Racisme is de dooddoener geworden om agenten hun werk te laten doen, en om moordenaars vrij te laten.
    Waarmee ik de dood van Floyd niet wil minimaliseren.

  7. Was wel een EX crimineel (5j gewapende overval) en drugsverslaafde. Na zijn ongewilde dood kwam de heiligverklaring en een bonus van 27 milj$. U zal maar politieagent zijn! Ordediensten best afschaffen! Chaos en
    anarchie gegarandeerd.

Plaats een reactie

Delen