Boerenbond vecht erkenning van drie Nationale Parken aan

Boerenbond vecht o.a. de erkenning van de Scheldevallei aan. Belga

Uncategorized

Coronacommissaris Facon: “Het is niet omdat iets niet verboden is, dat het verstandig is”

Anton Schelfaut

Coronacommissaris Pedro Facon plaatst een “belangrijke kanttekening” bij de aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen in de privésfeer. “Het is niet omdat iets niet meer verboden is in het ministerieel besluit, dat het verplicht of verstandig is om te doen”, zegt hij.

https://redactie.palnws.be/2021/05/regels-van-sociale-afstand-verdwijnen-vanaf-9-juni-verlinden-verantwoordelijkheid-teruggeven/

Zaterdag raakte bekend dat de bubbel en de knuffelcontacten vanaf 9 juni in de prullenmand kunnen. Zo blijkt uit het ontwerp van ministerieel besluit van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V), waarover de Mediahuis-kranten berichten. “We willen de verantwoordelijkheid weer aan de mensen geven”, klinkt het.

Biostatisticus Geert Molenberghs vindt het veel te vroeg om de social distancing af te schaffen. “Als we het gezin uitbreiden met een aantal nauwe en wisselende contacten, rollen we de loper uit voor het virus”, zegt Molenberghs in Het Laatste Nieuws. Viroloog Marc Van Ranst treedt hem daarin bij. Hij waarschuwt voor een oprukkende Indiase variant. “Deze zomer gaan de cijfers terug omhoog gaan”, zegt hij. “Het loslaten van deze maatregel komt te vroeg.”

Minder betuttelend

Coronacommissaris Pedro Facon bevestigt dat de beleidsmaker ervoor heeft gekozen om niet langer alle detailregels in het ministerieel besluit op te nemen. Op die manier wil de overheid minder betuttelend zijn, klinkt het.

Het blijft evenwel belangrijk om veilige keuzes te maken, benadrukt het commissariaat. Daartoe zal de coronacommissaris aanbevelingen opstellen en voorleggen op het Overlegcomité. “Het is niet omdat iets niet meer verboden is in het MB, dat het verplicht of verstandig is om dat te doen”, aldus Facon. “Bijvoorbeeld heel veel verschillende niet- of niet allemaal gevaccineerde mensen thuis ontvangen zonder enige preventieve maatregelen, of grote tuinfeesten met niet- of niet allemaal gevaccineerde personen organiseren zonder veiligheidsmaatregelen inzake afstand en dergelijke.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

1 gedachte over “Coronacommissaris Facon: “Het is niet omdat iets niet verboden is, dat het verstandig is””

Plaats een reactie

Delen