Demir vraagt federale regering om mee in cassatie te gaan tegen Klimaatzaak

Demir zegt zich te verzetten tegen "opgelegde de-industrialisering". Photonews

Uncategorized

De Croo: “Grote festivals in tweede helft van de zomer moeten mogelijk zijn”

Anton Schelfaut

Volgens premier Alexander De Croo (Open Vld) moet het mogelijk zijn om in de tweede helft van de zomer opnieuw grote festivals in ons land te organiseren. Daarover zou de premier dit weekend contact hebben gehad met onder meer de organisatoren van Tomorrowland. Dat bericht Het Laatste Nieuws.

Het Overlegcomité zal zich dinsdag buigen over de precieze details en de voorwaarden. Daarbij wordt overwogen om het Europese coronacertificaat te gebruiken om bezoekers toegang te verlenen. Tijdens de Europese Raad besprak premier De Croo dit weekend de concrete uitwerking van dat Europees vaccinatiepaspoort.

Bezoekers die nog niet volledig gevaccineerd zijn, zouden zich elke dag moeten laten sneltesten. Verder zou de toegang beperkt worden tot Europese bezoekers. Dat zijn inwoners van de Europese Economische Ruimte en het Verenigd Koninkrijk. Toegang zou ook enkel mogelijk zijn met tickets die vooraf werden aangekocht om contactopsporing te faciliteren.

De Croo maakt zich sterk dat het mogelijk moet zijn om dit goed en veilig te organiseren. “Tegen augustus hebben alle volwassenen in ons land de kans gehad om zich te laten vaccineren. Bovendien hebben we in ons land ontzettend veel expertise in de evenementen- en festivalsector. Het gaat om professionals die tot de wereldtop behoren”, klinkt het. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

1 gedachte over “De Croo: “Grote festivals in tweede helft van de zomer moeten mogelijk zijn””

  1. Alexander de Dweil vertelt er voorzichtigheidshalve niet bij in welk jaar dat zal gebeuren. Indien de aangekondigde 3de golf eraan komt, zal het duren tot 2024, of tot wanneer Vivaldi op z’n bek gaat. Stop de coronadictatuur.

Plaats een reactie

Delen