Bart De Wever (N-VA) - Foto: Photonews

Bart De Wever (N-VA) - Foto: Photonews

Uncategorized

De Wever (N-VA) vindt dat de regering moet terugkomen op onduidelijke regels rond plexiglas

Niels Geerinck

Volgens Antwerps burgemeester en voorzitter van de N-VA Bart De Wever heerst er te veel onduidelijkheid rondom de regels voor plexischermen op de terrassen. Hij vindt dat de regering de beslissing dient terug te nemen. Dat zei hij deze ochtend op Radio 1.

De Wever vertelt dat hij erg veel vragen kreeg van Antwerpse horeca-uitbaters. Een dag voor de opening van de horeca was er nog erg veel onduidelijkheid over de plexischermen. Onaanvaardbaar zo vond De Wever. Volgens hem moet de regering terugkomen op het besluit. “De regering moet terugkomen op dat besluit, want dat is eigenlijk niet te handhaven”, zo zei hij.

Onduidelijkheid alom

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) geeft toe dat de communicatie erg slordig en onduidelijk verliep. “In het protocol van de overheid en de sector stond dat de tafels wel dichter bij elkaar mochten staan, maar dat klopt niet”, zo voegt ze eraan toe. De laattijdige publicatie van het ministerieel besluit ligt volgens Verlinden aan het feit dat het advies van de Raad van State pas donderdagavond binnen was.

Volgens haar stonden de regels reeds in het ontwerp-MB van 29 april. Die konden de burgemeesters al vroeger raadplegen. De Wever bevestigde dat dit zo is. Toch bestaat er volgens hem een groot verschil tussen het ontwerp-MB en de finale versie die gepubliceerd werd in het Staatsblad.

Ze begrijpt de frustratie vanuit de horeca-sector. Het Overlegcomité zal dinsdag meer uitsluitsel geven omtrent de kwestie. “Uiteraard willen we zoveel mogelijk mensen de kans geven om een terras te doen, maar het moet veilig kunnen. We moeten luisteren naar wat wetenschappers en experts zeggen, om toch voorzichtig te blijven. Er liggen nog meer mensen in de ziekenhuizen en op intensieve dan een jaar geleden.”, zo besluit ze finaal.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

Plaats een reactie

Delen