Defensie niet betrokken in gerechtelijk onderzoek naar Avrox

Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS). Foto: Photonews

Uncategorized

“Defensie niet betrokken in gerechtelijk onderzoek naar Avrox”

Kristof Luypaert

https://redactie.palnws.be/2021/05/avrox-mondmaskersaga-explodeert-onderzoeksrechter-beveelt-huiszoekingen-in-diverse-landen/

Vandaag vonden in het kader van een gerechtelijk onderzoek, onder leiding van een Brusselse onderzoeksrechter in diverse landen huiszoekingen plaats. Volgens Cedric Maes, woordvoerder van minister van Defensie Ludivine Dedonder, is defensie op dit ogenblik niet betrokken in het gerechtelijk onderzoek.

“Er is op dit ogenblik geen enkele reden om een intern onderzoek te voeren. Het onderzoek van het Rekenhof heeft in juli 2020 een verslag neergelegd waarin staat dat van de kant van Defensie alles nauwgezet heeft gedaan zoals het hoorde”, zegt Maes in een reactie. “Wij laten het gerecht hun werk doen aan de kant van Avrox en wij wachten het resultaat daarvan af”, klinkt het.

Maes bevestigt dat er bij Defensie geen huiszoekingen plaatsvonden en dat geen personeel van defensie verhoord is.

Juridische stappen zoals bijvoorbeeld een mogelijke burgerlijke partijstelling zijn voor minister Dedonder op dit ogenblik nog niet aan de orde. Dat dat in een later stadium alsnog gebeurt, sluit Maes zeker niet uit. “Defensie heeft op dit ogenblik geen enkel contact meer met die firma. Maar mocht uit het onderzoek blijken dat bepaalde feiten zouden bewezen worden, dan valt zeker niet uit te sluiten dat wij ons op dat moment burgerlijke partij stellen”, besluit Maes.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

Plaats een reactie

Delen