Minister Dedonder. Foto Photonews.

Minister Dedonder. Foto Photonews.

Uncategorized

Defensieminister Dedonder (PS) beveelt intern onderzoek naar ‘extreemrechtse militairen’

/

Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) heeft een intern onderzoek bevolen naar de aanwezigheid van ‘extreemrechtse militairen’ binnen het leger. “De extremisten hebben nog niet begrepen dat er geen plaats is voor hen en hun gedachten binnen Defensie”, aldus Dedonder.

De voortvluchtige korporaal Jurgen Conings zorgt voor opschudding. Het feit dat de man op een OCAD-lijst stond als extremist en alsnog zomaar raketwerpers kon meenemen uit de kazerne, zorgt voor heel wat vraagtekens. Naast Conings zouden er nog een dertigtal ‘extreemrechtse militairen’ bij Defensie zitten, Dedonder wil daar nu een onderzoek naar.

“Ik heb een intern onderzoek bevolen en heb ook aan de Chef Defensie en de directeur van de ADIV gevraagd mij te informeren over de procedures voor de screening van personeelsleden die banden hebben met extreemrechts. Ze zullen me ook informeren over hoe Defensie omgaat met dat soort profielen”, aldus de minister van Defensie.

Volgens Dedonder hebben mensen met extreemrechts gedachtegoed geen plaats bij Defensie. “Elke vorm van extremisme gaat volledig in tegen de waarden en normen van Defensie. De paar extremisten die nog bij Defensie werken, hebben duidelijk nog altijd niet begrepen dat er voor hen en hun gedachten geen plaats is binnen Defensie.”

https://twitter.com/Gelerobbie/status/1395096087539691524

https://redactie.palnws.be/2021/05/klopjacht-naar-beroepsmilitair-jurgen-c-gaat-onverminderd-voort/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




5 gedachten over “Defensieminister Dedonder (PS) beveelt intern onderzoek naar ‘extreemrechtse militairen’”

  1. Het meest gebruikte woord van de afgelopen 48 uur: extreemrechts. Hoofdzakelijk door mensen die nog nooit van de Baader-Meinhoff, Rote Armee Fraktion, Antifa, etc. hebben gehoord. En een hoop waanzin in de linkse media. 2000 kogels… hoe ga je dat dragen en meenemen. Zou een ‘sniper’ zijn, waarna uitgebreid wordt uitgelegd wat dat is. Alleen raketwerpers zijn geen snipergeweren. En met korte afstand wapens als z’n FN machinepistool en FN pistool valt ook niets te snipen. Er zijn dus meer wapens zoek.

  2. Valt het niemand op dat er weer met een vergrootglas naar ‘extreemrechts’ wordt gekeken, terwijl er in de voorbije decennia geen enkele dreiging vanuit die hoek kwam? Links-extremisme en islamfundamentalisme mogen hun ding doen, zowel online als op straat. Maar o wee als een ‘extreemrechtse’ militair in een vlaag van woede Van Ranst bedreigt, dan moet plots de halve politiemacht opdraven.

  3. Mag ik hopen dat Dedonder het dan ook even hard laat donderen voor de geradicaliseerde moslims die ook met tientallen in de gelederen van ons “leger” vertoeven?!Deze kunnen vanwege de godsdienstvrijheid niet worden verwijderd!Tevens hoop ik dat het commando (korpscommandant,stafofficieren en de dienstchefs) van betrokkene zijn eenheid eens tekst en uitleg mogen komen geven op haar kabinet.Ik heb serieuze bedenkingen over het feit dat deze korporaal ongezien wapens en munitie kon ontvreemden?Hier werd serieus een loopje genomen met alle voorschriften,reglementen en veiligheidsprocedures die betrekking hebben op wapens en munitie(BIV KL V(procedures beheer en stockage munitie),Voorschriften controles wapenmagazijn,etc………Tevens heb ik de indruk dat het pover gesteld is met de tucht en discipline -ook bij het kader- binnen dit “leger”!Dit alles heeft te maken met de nieuwe stijl van bevelvoering.Men wil onze rekruten behagen en veel chefs hangen de populaire uit bij de soldaten.Ik zet het woord “leger” tussen aanhalingstekens want al jaren stelt het niet veel meer voor!

Plaats een reactie

Delen