Palestijnse militanten van Hamas. Foto Shutterstock.

Palestijnse militanten van Hamas. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Derde nacht van geweld in Israël door conflict met Hamas

Ruben Notteboom

Al drie nachten gaat het er hevig aan toe in Israël. Voortdurend klinken de raketalarmen en worden er raketten heen en weer gestuurd tussen Israël en Gaza. De regering van Israël en de extremistische Palestijnse beweging Hamas strijden hevig met elkaar. Ook de moslimorganisatie Jihad strijdt mee. De Verenigde Staten heeft diplomaten gestuurd in de hoop de situatie op te kunnen lossen. Er vielen al zeker 7 Israëlische slachtoffers en 97 Palestijnse.

Militanten van de islamitische groeperingen Hamas en Jihad schoten opnieuw raketten af op Israël. Het raketafweersysteem van Israël en het grote netwerk aan luchtalarmen voorkwam grote gevolgen. 5 mensen zouden tijdens de aanvallen gewond zijn geraakt toen één van de tientallen raketten een wooncomplex raakte in Tetah Tikva, niet ver van Tel Aviv.

Raketaanvallen en luchtbombardementen tussen Israël en Hamas zorgen voor slachtoffers

De Israëlische luchtmacht reageerde met bombardementen. Israël probeert specifieke doelwitten te raken in Gaza om Hamas voor eens en altijd uit te schakelen. Daarnaast is er een grotere militaire aanwezigheid aan de grens.

De bombardementen in de Gazastrook, waar 2 miljoen mensen wonen, zorgden wel al voor gevolgen. De doelwitten en individuen die het leger wil viseren, verschuilen zich vaak tussen mensen. Daardoor zijn er al zeker 67 onschuldige Palestijnen omgekomen, onder wie 17 kinderen. Daarnaast vielen er al 400 gewonden. Gecombineerd met de 7 doden in Israël, opnieuw onder wie 1 kind, en de hondertal gewonden, is dit al een zeer bloederig conflict geweest.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

1 gedachte over “Derde nacht van geweld in Israël door conflict met Hamas”

  1. 7 Israelische burger, waaronder ook Moslims tegen 97 Palestijnen.
    Het zou dus 332.000 Iraelie het levens kosten om alle Palestijnen uit te schakelen. 1:14.
    Of is er iemand die denkt dat er eerder vrede komt.

Plaats een reactie

Delen