Derek Chauvin tijdens zijn proces. (Foto Youtube)

Derek Chauvin tijdens zijn proces. (Foto Youtube)

Uncategorized

Derek Chauvin riskeert zwaardere straf in zaak George Floyd

Simon Segers

De rechter die in juni uitspraak zal doen over de straf van de agent die George Floyd arresteerde, is van mening dat er sprake is van verzwarende omstandigheden. Derek Chauvin riskeert hierdoor een zwaardere straf.

Het proces tegen de blanke agent liep al op 20 april ten einde. Hierbij werd Chauvin door een jury schuldig bevonden aan de dood van George Floyd. Op 25 juni vindt de zitting plaats waarbij zijn straf zal bepaald worden. Derek Chauvin deed afstand van zijn recht om een jury zijn strafmaat te laten bepalen. Rechter Peter Cahill, die ook het proces voorzat, zal de uitspraak doen.

De rechter heeft nu besloten dat er verzwarende omstandigheden zijn bij de arrestatie vorig jaar. Cahill verwijt Chauvin nalatigheid in het verlenen van eerste hulp toen Floyd niet meer ademde. De knieklem die de agent gebruikte zou ook tegen de regels zijn. De maximumstraf die Chauvin riskeert is 40 jaar cel. Omwille van een blanco strafblad zou de feitelijke celstraf eerder 12,5 jaar zijn. De verzwarende omstandigheden zullen waarschijnlijk leiden tot een lange incarceratie.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

2 gedachten over “Derek Chauvin riskeert zwaardere straf in zaak George Floyd”

  1. Een paar weken geleden verklaarde Vande Lanotte dat El Kaouakibi geen eerlijk proces kon krijgen.
    Heeft Chauvin ooit de kans gehad op een eerlijk proces? Vanaf dag 1 was hij schuldig verklaard. Zelfs Biden verklaarde hem schuldig.

Plaats een reactie

Delen